Български стартъпи с шанс да спечелят 1 млн. долара

Български компании, стартиращи иновативен бизнес, за първи път ще имат шанс да участват у дома в състезание с финален награден фонд от 1 млн. долара.

Квалификацията за Startup World Cup 2019 ще се проведе във Варна по време на една от най-големите конференции за иновациите и технологии в Югоизточна Еропа Innowave Summit 2019. Тя събира на 18 и 19 октомври в Двореца на културата и спорта над 5000 участници от 28 държави, повече от 75 лектори, сред които представители на водещи компании като Google, Facebook, Amazon, Alibaba, Mozila, инвеститори, бизнес ангели и др. Част от тях ще бъдат включени в журито на квалификацията.

Победителите от българското издание ще мерят сили за голямата награда с други 40 стартъпа от цял свят. Бизнесите на участниците в надпреварата ще бъдат презентирани в Силициевата долина пред Стийв Возняк, Рийд Хофман и редица успешни инвеститори от цял свят. Финалът на Startup World Cup 2019 ще е в Сан Франциско на 22 Май 2020 г., а регистрацията за квалификацията е безплатна, уточниха организаторите на Inowave Summit 2019 - Български бизнес форуми.

Коментари

Задължително поле