Българското знаме се развя в Пьонгчанг

Българското знаме вече се развява в олимпийското село в Пьонгчанг. Два дни преди церемонията по откриването на XXIII зимни игри кметът на селото Ю Син Мин приветства родната делегация и подари талисманите на игрите, изработени от специална сплав. Генералния секретар на БОК Белчо Горанов върна жеста с лъвче, което пък е талисман на отбора ни, а след това прозвуча българският химн и трикольорът се издигна над селото. Домакините пък бяха подготвили церемония с автентични корейски танци.

Междувременно Владимир Зографски вече започна участието си на игрите. Представителят ни в ски скоковете направи добри опити в тренировъчните сесии на нормалната шанца. След 33-а позиция в първите скокове той записа 5-о (104,0 метра) и 15-о място.

Продължава и сесията на МОК в олимпийската столица. Вицепрезидентът Хуан Антонио Самаранч-младши съобщи, че за следващите зимни игри в Пекин след 4 години няма да има нови спортове в програмата. Президентът на Международната федерация по борба (UWW) Ненад Лалович пък бе избран за член на Изпълнителното бюро на МОК.

А представителите на КНДР и Иран ще бъдат лишени от подаръците, които ще бъдат предоставени на всички участници – смартфони от „Самсунг“. Причината са санкции срещу страните, от които идват спортистите.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт