БФС обсъжда заплатата на Дерменджиев

На 6 април 2020 да почерпят

Девите да овладеят емоцията си, Скорпионите да не се поддават на ласкателствата – Дневният хороскоп на Алена

Иде бум на малоумни самоделни прически COVID-19 сам признал всичко пред руските учени

Свидетел предупредил полицията, че ще го застрелят На гроба на Мариян Марата се появила бележка с имената на килърите му

300 000 проститутки без препитание

СЗО преосмисля позицията си за маските (ИНФОГРАФИКА)

Картини под карантина Фантазьори създават шедьоври от тоалетна хартия, фолио, тенджери и домакински уреди

Отрицателни са пробите на контактните с народния представител Даниела Малешкова

Най-красивите близначки катерят модния Олимп 10-годишните Ава и Лия спасяват баща си от рак

Пандемията роди ново пиратство Винят САЩ, че отмъкват медицински пратки

Един болен от COVID-19 може да зарази 400 души

Защо Стийв Карел напусна „Офисът“

Горски пожар повиши нивата на радиация край Чернобил (ВИДЕО)

Бутици шият маски, за да избегнат фалит Захвърлиха роклите, правят само предпазните материали

Българско дружество купи банка в Молдова Холдинг “Доверие” взима 64% от Moldindconbank

Сделката е препоръчана от МВФ след “кражбата на века” за 1 млрд. долара

Това е трета реализирана продажба

Българското дружество “Доверие обединен холдинг” купува втората по големина банка в Молдова – Moldindconbank. Централната банка на Молдова е одобрила продажбата на 64-процентен дял от Moldindconbank на българската компания, съобщи Ройтерс.

Mold­in­dcon­bank ще бъде третата голяма молдовска банка, продадена на чуждестранен инвеститор като част от предложените от Международния валутен фонд мерки (МВФ) за по-голяма прозрачност в банковата собственост, след като измама за 1 млрд. долара разтърси икономиката на Молдова.

През 2014 г. около 1 млрд. долара изчезнаха от три молдовски банки, изпаднали в несъстоятелност заради комбинация от лоши кредити и размяна на активи. Сумата е приблизително една осма от Брутния вътрешен продукт на Молдова, а ситуацията предизвика улични протести в страната. Скандалът, станал известен в Молдова като “кражбата на века”, доведе до замразяване на помощите от МВФ, молдовската лея се срина до рекордно ниски нива, а инфлацията в страната се повиши до двуцифрени числа.

По повод договорената сделка Централната банка на Молдова заяви, че “смята намерението на потенциалния инвеститор като забележителна възможност за дългосрочно развитие на Moldindconbank и за повишаване на конкурентоспособността и качеството на предлаганите услуги за нейните клиенти”. Според обява за продажбата в The Banker дялът от 64% е оценен на 44 млн. долара.

През октомври консорциум, воден от Европейската банка за възстановяване и развитие, купи 41% от най-големия кредитор в Молдова – Молдова-Агроинбанк (Moldova – Agroindbank), припомня Ройтерс.

“Доверие обединен холдинг” има инвестиции в редица сфери на българската икономика като производството на строителни материали, текстилна и шивашка промишленост, производство на вино и прах за пране, здравни застраховки и медицински услуги.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.