"Българско лято" на Васил Божков се явява на изборите с мандатоносител партията "Българско национално обединение"

Председателят на "Българско лято" Борил Соколов и лидерът на БНО Георги Георгиев.

Бизнесменът Васил Божков обяви в профила си във Фейсбук, че политическа партия "Българско национално обединение" ще бъде мандатоносителят на гражданската му платформа "Българско лято" за участие в парламентарните избори.

"ПП БНО е избраният мандатоносител, предоставяйки ни 100% от своите листи. Времето за промяна настъпи", написа Божков в социалната мрежа.

В профила му бе публикуван и видеозапис с обръщение на председателя на "Българско лято" Борил Соколов и лидера на ПП БНО Георги Георгиев.

"Много партии се свързаха с “Българско лято”, за да предложат партньорство. БНО бе избрана, защото е политическа сила, която не е участвала досега в управлението и не е уличавана в корупция и задкулисни действия. Тя приема всички възгледи, цели и мисия на “Българско лято“ и отстъпва изцяло мандата и листите си на партията", каза Соколов.

“На бюлетините на 4 април ще пише БНО, но ще се чете “Българско лято", допълни още той.

“Ние сме партия, която винаги се е борила срещу статуквото, затова припознаваме целите на “Българско лято” и заявката на създателят на платформата г-н Васил Божков за смяна на политическия модел”, допълни лидерът на БНО Георги Георгиев.

https://www.facebook.com/VassilKrumovBojkov/videos/480998699570990

Председателят на БНО Георги Венелинов Георгиев се представя като актьор, режисьор и бизнесмен. Той беше кандидат за кмет на София през 2019 г. и получи 471 гласа. На президентските избори през 2016 г. БНО издигна Димитър Маринов - Митьо Пищова и Радослав Петров - Радо Шишарката, които получиха 14 097 гласа.

Коментари

Задължително поле