Българско-турската камара подписа сътрудничество с Палатата в Перм

Цветелина Георгиева

Широкоформатен меморандум за сътрудничество подписаха в Шумен Българско-турската търговско-индустриална камара /БТИИК/ и Търговско - промишлената палата на регион Перм в Русия. Под договора в полза на бизнеса подписи поставиха Фикрет Индже, председател на УС на БТТИК и Юлия Вавилова, представител за Югоизточна Европа на палатата, в която членуват 1500 фирми.
"Сигурен съм, че меморандумът ще бъде много полезни за двете държави. Не е време за говорене, а за действия", каза Индже. По думите на изпълнителния директор на камарата Венцислав Венков, в "тези условия на пандемия бизнесът изпитва затруднения и искаме да помогнем". Меморандумът е възможност камарата да бъде посредник между руския бизнес от една страна и турския от друга.„

"Чрез нас и нашите връзки и контакти в Турция да помогнем на руските фирми да стигнат до турския пазар и обратно. В целия процес и български фирми ще се възползват от сътрудничеството", коментира Венков.

Сътрудничеството ще се изразява в предоставяне на информация за възможности за инвестиции, за участие на руски фирми в панаири и изложения в Турция и у нас, в организиране на бизнес пътувания. 

Според Вавилова, има интерес на техни фирми да произвеждат в България, което би улеснило продажбите им в цял свят. "Имаме иновативни технологии, отворени сме за партньорства", заяви тя. Пермски регион е изключително богат на природни ресурски. Сътрудничеството с Пермската палата отваря врати и за връзки с други региони на Русия, категорични са инициаторите.

Коментари

Задължително поле