Г-жо Ангелкова, министър на Тома Белев ли сте?

На 23 януари 2019 да почерпят

Мултикулти извращения на номинациите за „Оскар“ Етнически квоти и политически послания с “Черната пантера” и “Зелената книга”

ЕК алармира за БГ гражданството (обзор) Институцията е обезпокоена от схемите за предоставяне на паспорти срещу инвестиции

Палестинец е убит след израелска въздушна атака в Газа

Комисията одобри Преспанския договор, утре влиза в гръцкия парламент

Би Би Си: Дейвид Бауи е най-великият артист на ХХ век За най-велик лидер на ХХ век е избран Нелсън Мандела

Африка спасява Пирин с подписи, събрани от „зелените“ Преброяване на „еколозите” поиска бизнесът

Майк Помпео: Очаквам напредък в ядрените преговори със Северна Корея

Американският заместник-държавен секретар Уес Мичъл подаде оставка

ВМРО предлага: Доброволни отряди срещу циганската престъпност Настояват за „Данък лукс” и преизчисляване на старите пенсии

Водолази търсят потънало 15-годишно момче във водите на микроязовир край Пловдив Детето отишло да се пързаля върху замръзналия водоем, който се пропукал и го погълнал

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 23 януари 2019

Пешеходец е загинал на място, пометен от кола на входа на Бургас

Проф. Кантарджиев: Недоказуема е точната бройка на починалите от грип

Бюджетът с излишък за пръв път от 2008 г.

Държавата ще завърши годината с положително бюджетно салдо за пръв път от 2008 г. насам, вместо планирания дефицит от 2% от БВП, показва годишният отчет на Министерство на финансите.

„Това амбициозно фискално представяне излъчва силен сигнал за водената последователна и балансирана фискална политика, насочена към осигуряване на устойчива фискална позиция в средносрочен хоризонт”, посочват от ведомството на Владислав Горанов.

Фискалният резерв към края на ноември е в размер на 14,3 млрд. лв. Наличният безпрецедентен по размер ресурс в обхвата на фискалния резерв гарантира буфер в случай на непредвидени шокове, което минимизира рисковете за негативно развитие на показателите по държавния дълг в средносрочен хоризонт, заявяват от министерството.

Очаква се в края на годината номиналният дълг да е 25,8 млрд. лева, което е близо милиард по-малко спрямо разрешените стойности в бюджета.

 

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. Абе не мога да разбера крадливите герберски свине. За 2 години теглиха 20 млрд. лева нов дълг, а сега говорят за някакъв излишък в бюджета? Ами ако похарчените пари през тази година надвишават много повече бюджета, тогава какво ще ни кажат, а? И още да не забравяме, че 2/3 от външния дълг на България натрупан от Бойко Борисов. Ако на това му викате успешно управление с излишъци, то аз му викам грабеж, а бойко и айдуците му станали милиардери и мултимилионери.

  2. 2009 година имаше 9 млрд. фискален резерв, почти 4 милиарда резерв в НЗОК и 2,7 млрд. Сребърен фонд, всички пари изплюска и открадна бойко с айдуците си от свинефермата герб и кръга на котараците.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.