Валери Симеонов: Елена Йончева не може да бъде възприемана като човек, който изнася истински и достоверни факти

БСП да не злоупотребяват с Елена Йончева, накрая ще я пратят в затвора. Това каза лидерът на НФСБ и депутат от „Обединени патриоти“ Валери Симеонов в декларация от името на група. По думите му всички средно интелигентни хора смятат, че БСП са хванали един човек, който неособено разбира какво прави, визирайки говорителя на БСП Елена Йончева. „Повод за нашата декларация е доста грозното изявление на председателя на БСП, поднесено като някаква форма на декларация. Повече от ясно е, че е написана тази сутрин. Изпълнена е с клевети, с квалификации, с пътеписни лозунги тип „Дружество за професни знания Георги Кирков“ от преди 1989 г. Това ниво е унизително и цапа българския парламент“, каза още Симеонов.

Той посочи, че не може да си изгради становище, че става въпрос за скандал, а не за поредна манипулация. „Въпросната журналистка, която действително е спорно доколко е такава, по никакъв начин не може да бъде възприемана като човек, който изнася истински и достоверни факти. Мисля, че в досегашните й действия на всички стана ясно това. На 13 ноември 2017 г. тя публично прожектира и представи своя филм за оградата, в което не присъстваха никаква истина. Само лъжи и внушения“, обърна внимание лидерът на НФСБ. По думите му там е имало преследване тип "копърка след линейка". Той обърна внимание, че преследването на група трафиканти е било провалено заради прибързаните снимки на Елена Йончева. „Да не говорим, че зад кадър остана кой е бил шофьорът на г-жа Йончева – уволнен за корупция, граничен полицай“, допълни още Симеонов. „Извинявайте, на тази журналистка ли да вярваме?“, попита той. Симеонов обърна внимание, че БСП са обявили, че ще пратят в прокуратурата филма на Елена Йончева. "Да се смее ли човек, да плаче ли", допълни той. „Не е добре да се правят от тази трибуна прибързани пресилени обобщения без факти, да се изнасят твърдения, характерни за фалшив сайт. Това е жалко, унизително“, каза още Симеонов.

„Вчера държавата била разтърсена от скандала. Какъв скандал, какво разстърсване? Вие наистина ли живеете в реалния свят или във вашата паралелна държава? Къде виждате такъв скандал? Още вчера същия ден беше изнесена информация, че по въпросното забавяне на строителното изпълнение е сезиран съдът, който се очаква да се произнесе на втора инстанция. Какъв е скандалът, изваден е един запис, абсолютно тенденциозно? Като човек, който се занимава с журналистика от 1992 г. не видях началото на записа. Не коментирам дали той е автентичен, или не. Това ще го установят съответните служби, най-вероятно е автентичен“, обясни Симеонов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика