Варна е отново столица на киното и любовната лудост

Кино и любов ще завладеят Варна от 23 август до 1 септември. Започва 27-ото издание на най-обичания Международен филмов фестивал"Любовта е лудост". Тържествената церемония при откриването ще започне по червената пътека в петък пред ФКЦ, по която киноманите ще посрещнат любими наши и чужди актьори и режисьори.

Очакваните гости от конкурсните филми са режисьорът Пааво Вестерберг - Финландия, канадската актриса Елизабет Стюарт-Морис, Алексей Злобин и продуцентът Мартин Минасян на филма "Лорик", Николай Ларионов от филма "Без мен", португалският актьор Диого Амарал, операторът на филма от САЩ "Пет сватби" Христо Бакалов, Елена Орел от Мосфилм, Алексей Дунаевский, във връзка със 100 години Ленфилм и други. В зала 1 начало на киномаратона ще даде филмът "Двойствен живот", френска комедия с участието на Жулиет Бинош, Гийом Кане.

Лентите от конкурсната програма, които по традиция са 12, ще се оценяват от международно жури с председател Виктор Чучков-син. За трета поредна година фестивалът "Любовта е лудост" има младежко жури, като този път ментор е д-р Петър Айолов, асистент в катедрата по журналистика в СУ"Св.Климент Офридски".

Коментари

Задължително поле