Варна посвети над 200 събития на титлата "Европейски град на спорта 2019"

Финалът дават безплатен концерт и демонстрации

Над 200 събития с повече от 50 000 участници посвети Варна на титлата "Европейски град на спорта 2019 г.", съобщиха от общината. Тази година морската столица беше домакин на предквалификации за Европейското първенство по футзал, на Волейболната лига на нациите, Европейската купа по тенис на корт за юноши до 16 г., Европейското първенство по хандбал за девойки, Европейската купа по ветроходство клас „Лазер”.

При огромен интерес преминаха Световните танцови квалификации за World Dance Masters, Международният лекоатлетически маратон "Варна 2019", Международният турнир по художествена гимнастика "Царица Маргарита", регатата „Кор Кароли”, турнирът по тенис на корт от календара на ITF, Международният турнир по баскетбол в инвалидни колички и много други.

Финалът ще бъде даден на 12 декември с голям концерт и спортни демонстрации. От 19 ч в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта при вход свободен публиката ще се наслади на изпълненията на певците Орлин Павлов, Надежда Петрова, Кирил Хаджиев - Тино и "Тутурутка".

На сцената ще дефилират грациите от националния ансамбъл по художествена гимнастика. Демонстрации ще направят Йордан Йовчев и представители на спортни клубове. По време на тържеството ще бъдат връчени и традиционните награди "Спортист на Варна", като номинираните се определят с анкета сред спортните журналисти в града, уточниха от общината.

Коментари

Задължително поле