Японският премиер: Ракетните изпитания на Северна Корея нарушават резолюциите на Съвета за сигурност на ООН

БСП – София отбеляза 100 години от смъртта на Георги Кирков Наш дълг е да помним делата на Кирков и да не позволяваме забраната и забравата да ги изличат от паметта на българите, каза общинският съветник и председател на Районния съвет на БСП във "Възраждане" Иван Таков

Борис Джонсън: Не сме длъжни да изплащаме обезщетение от 39 млрд. паунда на ЕС ако напуснем без сделка

Гитхорн – приказният свят на водните хора И възрастни, и деца се придвижват с лодки

МВнР: Транспортни стачки затрудняват пътувания в Испания

АИКБ подкрепи Марияна Николова и поиска одит на IT сигурността в държавната администрация

Чеченец застреля бивш грузински командос в Берлин

ЦГМ: Само 7% са гратисчиите в столичния градски транспорт 240 контрольори следят за редовността на пътниците

Тръмп отрече Г-7 да е упълномощавал Макрон за преговори с Иран

Десетки пожари са избухнали през почивните дни в Гърция

БСП-София отбеляза 100 години от смъртта на Георги Кирков

Все повече млади хора страдат от дискови хернии

Вицепремиерът Екатерина Захариева заминава на посещение в Румъния

Най-големият противопожарен самолет в света се бори с огъня в Амазонската джунгла (ВИДЕО)

Протестите в Хонконг ескалираха отново (ВИДЕО)

Варна с рекорден бюджет от 260 млн. лева догодина

Вежди Рашидов и Георги Гергов заедно огледаха Дупката, която сега е платен паркинг, а след това се срещнаха с кмета Иван Портних. Снимки: Авторката

Община Варна да е с бюджет от 260.7 млн. за 2017 г., предлага кметът на морския град Иван Портних. Според приетата актуализация за изминаващата година Варна е изхарчила 253.8 млн. лева. През новата година целевите постъпления от държавата за рекордния бюджет на Варна ще са 107.5 млн. лева, а собствените приходи -153.3 млн.лева.

И през 2017 г. не се предвижда увеличение на местните данъци и такси. Част от по-големите приходи в местната хазна ще дойдат от новия общински данък върху таксиметровите превози, който беше определен на 690 лв.за всяка жълта кола. Залага се на по-висока събираемост на данъка за автомобили, както и на 10 % ръст на туристическия данък – от 4 на 4.4 млн. лева.

Най-много община Варна ще харчи за образование – 38.2 % от разходите. Заделените пари са 100 млн.лева-с 8.5 млн.лева повече от 2016. Тук са включени и разходите, свързани с титлата „Варна -Европейска младежка столица 2017“.

Всички събития през годината, които ще се реализират в тази връзка, ще допринесат за популяризирането на Варна и страната сред младите европейци, се посочва в проекто бюджета за догодина. Капиталовата програма в образователните институции е 2.6 млн.лева и предвижда изграждане на три нови детски градини, реконструкция на забавачки и училища, както и проектиране и основен ремонт на Младежки център за Европейската младежка столица.

Бюджетът за здравеопазване е проектиран да бъде 17.3 млн.лева, което е с 2.7 млн.лева повече от тази година. Съответно 13.3 и 13.7 млн.лева са предвидените пари за социална дейност и култура. За рехабилитация, основен ремонт и изграждане на уличната мрежа през 2017-а ще бъдат похарчени над 18 млн. лв. при 12,8 млн. лева през тази година.

Преди проектобюджетът да влезе за гласуване в зала „Пленарна“ ще има обществено обсъждане на финансовите му параметри, което е насрочено за 28 декември.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.