Варна чака световни звезди на MTV

Варна може да е домакин на музикалното събитие MTV Crashes през лятото на 2017 г., когато е Европейска младежка столица. Тогава се очаква да има концерт на световна звезда или няколко известни и нашумели изпълнители, за който ще има едночасово предаване, излъчено в 165 страни. Тази възможност представи на съвместно заседание на общинските комисии по финанси и култура Робърт Куърк, изпълнителен шеф на "Екшън медиа", която селектира градовете за шоуто. За да участва Варна, трябва да даде 50 000 евро като депозит, който ще бъде възстановен, ако събитието се отмени.

Ако Общинският съвет гласува  договора за сътрудничество с екипа на МТV,  ще бъде разработен специален 6-месечен план за предварително представяне и популяризиране на Варна като дестинация, съчетано с международна реклама. За реализацията на проекта се очаква да бъдат ангажирани около 600 души, повечето от които ще бъдат наети на място. Събитието ще струва около 1 млн.евро, които организаторите ще трябва да осигурят чрез продажба на билети и спонсорство.

Стана ясно, че Варна може да стане снимачна площадка на нов български сериал за Нова телевизия. 200000 лева иска от общината продуцентската къща на Нико Тупарев "Олд Скул" за епизодите с работно заглавие "Семейство за пример". Той ще представлява драма, разказваща за двойнствения любовен живот на млад лекар във Варна и София. Сериалът ще се снима и в двата града, а искането за финансова подкрепа в размер на 20% от общия бюджет екипът мотивира с възможностите за популяризиране на Варна, както и с оскъпяването на снимките извън столицата.

Коментари

Задължително поле