Варненци отново гледат безплатно лятно кино в квартала

За шеста поредна година варненци имат възможност да гледат безплатно кино на открито в близост до домовете си. Проектът "Лятно кино в квартала" се осъществява с подкрепата на общинския фонд "Култура".

Първата прожекция бе в навечерието на Деня на Варна на поляната до бл. 27 в кв. Чайка. Над 500 зрители се насладиха под звездите на българския филм "Посоки" на режисьора Стефан Командарев. Филмовият маратон ще продължи до 25 август. Лятното кино ще обходи 12 локации в различни райони на морската столица, а на публиката ще бъдат показани общо 11 пълнометражни и 12 късометражни филма. Сред родните продукции в афиша са "Вездесъщият" на режисьора Илиян Джевелеков и новата лента "Опърничавите" с участието на познатия на всички варненци Симеон Лютаков.

"Лятно кино в квартала" ще представи още френските "Споделен мъж", "Тя си отива", "Чувствам се добре" и "Последният диамант", италианските "Фамилната къща" и "Мястото", руската фантастика "Пазители" и испанският "Всички знаят" с Пенелопе Круз и Хавиер Бардем. Прожекциите започват в 20,30 ч с късометражните ленти, а основните са от 21 ч, уточниха организаторите. Те припомниха, че всеки зрител трябва да си носи столче, одеяло или нещо друго за сядане.

Коментари

Задължително поле