Бомба избухна в златарско ателие в Бургас Версията е сплашване, не е откраднат и грам злато

Борисов и Тимерманс обсъдиха приоритетите на българското председателство

Общинският съвет на Варна реши: Без референдум за Морската градина

За първи път жена спечели карибското приключение на Poker Stars

Вятърът събори дървета, повреди покрив на кметство

Удължиха забраната за движение на автомобили над 12 т. през Котленския проход

Проф. д-р Силва Андонова става национален консултант по интервенционална неврология

Горанов: Няма манипулации на системата на митниците БАЦИС През юли 2018 г. ще приключи отстраняването и на последната критика от доклада на ДАНС, обяви Георги Костов

Изненада: „Керала“ и Бербатов се разделят

24 души са арестувани в Турция по подозрение в „терористична пропаганда“ срещу военната операция в Сирия

68-годишна загина, мъжът й с опасност за живота заради забравени котлони

Св. Синод: Истанбулска конвенция отваря широко вратите към морален разпад БПЦ призова парламента да не ратифицира споразумението

Грабител изтърси портфейл от чанта

Илияна Йотова: Преживяваме един от най-колебливите периоди в развитието на ЕС

Цеко Минев: В Европа правят по 200 лифта, а ние се обясняваме за един

Васил Велев, председател на УС на АИКБ: Синдикатите рекетират правителството Успяха да излъжат властта и за клас прослужено време

Под натиска на синдикатите в България се провежда грешна политика по доходите. Те рекетират властта, а представляват едва 1/10 от българските работници. Успяха да излъжат правителството и за т. нар. клас прослужено време, което е недопустимо административно вмешателство на пазара на труда. Това обяви пред “Труд” Васил Велев – председател на УС на АИКБ и ротационен председател на Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР). Заедно с представители на другите три работодателски организации, които се обединяват в АОРБ – Кирил Домусчиев – председател на УС на КРИБ, Божидар Данев, изпълнителен председател на БСК и Цветан Симеонов, председател на БТПП, бизнесът ще обоснове на пресконференция днес предложението си за отмяна на допълнителното трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и опит.

Въпреки че вицепремиерът Валери Симеонов обеща на работодателите “класът” да отпадне, последва среща на синдикатите с премиера Бойко Борисов и идеята бе стопирана. От профсъюзите пък обявиха, че искат от правителството още мерки за увеличение на доходите, или “есента може да бъде много по-гореща”.

“Срещата с медиите днес ще е за сбърканата политика по доходите, административното определяне на минималната работна заплата (МРЗ), минималните осигурителни доходи (МОД) и класа прослужено време. Внесли сме в Националния съвет за тристранно сътрудничество предложенията си и те трябва да се обсъдят, обобщи Велев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Това отв……телно човече от снимката и всички, които му пригласят, искат да им работим за жълти стотинки и после бизнеса реве – НЯМА специалисти, няма работници. Ами платете за обучение, платете добри заплати и ще имате.

  2. В Западна Европа по-мощните фирми имат собствени професионални училища, плащат за по-добро специално образование, естествено срещу задължение да работиш за който плаща. И по-малките плащат нещо като някогашните стипендии. А нашите разчитат на специалисти, образовани от държавата, а с печалбите си купуват джипове, вместо да инвестират в оборудване и специалисти.

  3. То добре че са синдикатите,защото работодателите и без друго си правят каквото си поискат с работниците и няма кой да ги защити.Ако има толкова много работодатели и сериозни инвеститори за каквито се изживяват през последните 30 години-то едва ли би имало такава голяма безработица в Бг и едва ли щяха да ни избягат мозъците извън страната.Тук нито гаранция за реализация след висшето,нито нормално здравеопазване,нито гаранция за някакви макар и минимални доходи….ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ! Как да се образоваш,как да се лекуваш,как да се развиваш изобщо ………..без доходи?

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.