Коронавирусът може да остане жизнеспособен до 3 дни при подходящи условия

Без зони за платено паркиране в София до 12 април

Геймингът спасява Формула 1 и НАСКАР

Тодор Кантарджиев: Позабавихме нещата, сега е най-важна самодисциплината на българите

Случаите на коронавирус в света са близо 600 000

Уикенд посвети албум на Бела Хадид Чувствата на рапъра към модела не са изстинали

Вокалистът на „Рамщайн“ няма коронавирус

Гуми се регенерират автоматично Реално няма опасност от спукване

Красимир Вълчев: Учебната година вероятно ще бъде удължена до юли Матурите рано или късно ще бъдат направени, но няма да са онлайн, обясни министърът

23 варненци ще плащат по 5000 лв. глоба заради разходки в Морската градина

Интелигенцията и Църквата Добрата книга, пълна с истина и мъдрост, не е създадена от печатаря, макар че е дело на неговите ръце

Емил Караниколов: Държавата има отговорсност към всеки човек и бизнес Трябва да направим всичко възможно, за да може българинът да остане на работа, заяви министърът

Отстраниха аварията на водопровода в Перник

Може ли с честен труд човек да натрупа състояние?

Китай съобщи за нови случаи на коронавирус

Васил Велев, председател на УС на АИКБ: Синдикатите рекетират правителството Успяха да излъжат властта и за клас прослужено време

Под натиска на синдикатите в България се провежда грешна политика по доходите. Те рекетират властта, а представляват едва 1/10 от българските работници. Успяха да излъжат правителството и за т. нар. клас прослужено време, което е недопустимо административно вмешателство на пазара на труда. Това обяви пред “Труд” Васил Велев – председател на УС на АИКБ и ротационен председател на Асоциация на организациите на българските работодатели (АОБР). Заедно с представители на другите три работодателски организации, които се обединяват в АОРБ – Кирил Домусчиев – председател на УС на КРИБ, Божидар Данев, изпълнителен председател на БСК и Цветан Симеонов, председател на БТПП, бизнесът ще обоснове на пресконференция днес предложението си за отмяна на допълнителното трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и опит.

Въпреки че вицепремиерът Валери Симеонов обеща на работодателите “класът” да отпадне, последва среща на синдикатите с премиера Бойко Борисов и идеята бе стопирана. От профсъюзите пък обявиха, че искат от правителството още мерки за увеличение на доходите, или “есента може да бъде много по-гореща”.

“Срещата с медиите днес ще е за сбърканата политика по доходите, административното определяне на минималната работна заплата (МРЗ), минималните осигурителни доходи (МОД) и класа прослужено време. Внесли сме в Националния съвет за тристранно сътрудничество предложенията си и те трябва да се обсъдят, обобщи Велев.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Това отв……телно човече от снимката и всички, които му пригласят, искат да им работим за жълти стотинки и после бизнеса реве – НЯМА специалисти, няма работници. Ами платете за обучение, платете добри заплати и ще имате.

  2. В Западна Европа по-мощните фирми имат собствени професионални училища, плащат за по-добро специално образование, естествено срещу задължение да работиш за който плаща. И по-малките плащат нещо като някогашните стипендии. А нашите разчитат на специалисти, образовани от държавата, а с печалбите си купуват джипове, вместо да инвестират в оборудване и специалисти.

  3. То добре че са синдикатите,защото работодателите и без друго си правят каквото си поискат с работниците и няма кой да ги защити.Ако има толкова много работодатели и сериозни инвеститори за каквито се изживяват през последните 30 години-то едва ли би имало такава голяма безработица в Бг и едва ли щяха да ни избягат мозъците извън страната.Тук нито гаранция за реализация след висшето,нито нормално здравеопазване,нито гаранция за някакви макар и минимални доходи….ПЪЛНА ТРАГЕДИЯ! Как да се образоваш,как да се лекуваш,как да се развиваш изобщо ………..без доходи?

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.