Вежди Рашидов, председател на Комисиятa по култура В НС пред "Труд": Ще се боря докрай Червената къща да бъде музей на Андрей Николов

Щастлив съм, че днес Червената къща е домът и ателието на Андрей Николов и ще се боря сградата реално да бъде негов музей. Това заяви Вежди Рашидов, председател на парламентарната Комисия по културата и медиите.

„Аз лично, когато бях министър, с мъка прибрах произведенията и ги подредих в специална стая, след като соросоидните образования ги оставиха на произвола. И до днес те са складирани на рафтове за да бъдат съхранени за бъдещия музей“, обясни Рашидов.

Припомняме, че след като приключил срокът на договорите с наемателите на Червената къща, те не освободили сградата в продължение на една година, като не плащали наеми. От Националната галерия изчаквали, защото при нарушение на договора ведомството трябвало да плаща тежки неустойки.

„Няма по света къща-музей нито на Роден, нито на Пикасо, нито на Дали, или на когото и да било да бъде превърната къща за дебати. Аз питам кой дом-музей е превърнат в къща за дебати?!“, заяви Рашидов.

Коментари

Задължително поле