Вежди Рашидов се срещна с кмета на Банско Иван Кадев

Снимка: Комисия по културата и медиите

Председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов се срещна днес с кмета на Банско Иван Кадев. На срещата в общината присъстваха представители на общинското ръководство, както и почетният гражданин на Банско  и основател на джаз фестивала д-р Емил Илиев  и художникът Красимир Ангелов., съобщават от Комисията по културата и медиите.

По време на разговора беше обсъдена възможността за създаване на алея на емблематичните имена на джаз фестивала. Кметът Иван Кадев запозна г-н Рашидов с тази отдавнашна идея на д-р Емил Илиев, която може да се осъществи в специално естетизирана градска среда. Вежди Рашидов подкрепи идеята и посочи, че джаз фествалът отдавна се е превърнал в емблема на един прекрасен град като Банско и хората трябва да пазят паметта на големите джазмени и изпълнители, затова бъдещата алея ще бъде този знак на признанието.

Предстои широко обсъждане на създаването на алеята с участието на голям кръг от специалисти, ръководството на общината, творци и гражданите на Банско. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура