Баща намушка 7-годишния си син с нож

Премиерът Борисов: Много правителства работиха за отпадането на мониторинга, всички трябва да са доволни

Банката за развитие посреща акционерите на Европейския инвестиционен фонд в София

Самолет се разби на улица в Бразилия, има жертви и ранени (СНИМКИ и ВИДЕО)

Осем души са обвинени за престъпления, свързани с изборите Главният прокурор е поискал от ЦИК разрешение за привличане като обвиняеми на 7 кандидати за кметове и съветници

Вижте Наум Шопов и Теа като деца

Полицията издирва водач, избягал след катастрофа с велосипедист

Дуейн Джонсън-Скалата е най-готиният баща за 2019

Кали израснала на село

Ограничават движението в тунел „Траянови врата“ на магистрала „Тракия“ утре

Камионът-ковчег в Есекс – с българска регистрация, собственост на ирландка Напуснал България през юни 2017 г.

Над 100 000 души денонощие без вода

Забраниха на обвиняем за убийство да посещава квартал в Монтана

Вежди Рашидов: Филмът на БСП за промяна в минало бъдеще време вече сме го гледали

Вежди Рашидов

– Господин Рашидов, на трети поредни парламентарни избори Вие сте трети в листата на ГЕРБ в Пловдив. Усещате ли се на точното място?

– Къде другаде в България, ако не в Пловдив, един артист-художник би се почувствал на толкова силно въздействащ творчески терен?! Имах късмет тук да изживея част от своята младост. Още от пловдивските войнишки години започнаха творческите ми приятелства в Стария град с Начо Културата, Георги Божилов – Слона, Митьо Киров и Йони Левиев, така че връзката ми с Пловдив е преди всичко чисто човешка и емоционална. До ден днешен, без официални поводи, си идвам в Пловдив, за да се заредя с творческа атмосфера. Чест на кмета Иван Тотев, че в последните
години градът става още по-хубав. Тъй като българинът има навика бързо да забравя, нека припомня, че именно двете правителства на Бойко Борисов, в които бях министър на културата, също имат принос за това.

– Припомнете…
– Надявам се пловдивчани да не забравят, че три поредни правителства – две служебни и едно редовно – това на Орешарски, три години държаха в пепелища театъра на Пловдив. Цялата електрическа инсталация и апаратурата бяха унищожени. Нямаше сцена, стенописите бяха опушени до черно. С Бойко Борисов дойдохме, стъпихме сред пепелта, дадохме мъжка дума и я изпълнихме. Веднага, щом отново поехме властта, държавата инвестира над 4 милиона лева – не само да възстанови щетите от пожара, но и да направи Пловдивския театър най-модерния в цяла България. Това е характерно за управлението на ГЕРБ – каквото обещае, изпълнява, не спира да прави хубави неща и да надгражда вече построеното.

– В предизборните срещи театралите в Пловдив наистина Ви посрещнаха като добър приятел. Но Операта и Филхармонията също искат свой собствен дом. Ще имат ли и те нови модерни пространства за творчески изяви?

– Работим много и по този въпрос. Но нека да се има предвид, че Пловдивската опера никога досега не е имала собствена сграда. Според мен това е срамота! Всеки разумен човек разбира, че това продължило много десетилетия неглижиране няма как да се навакса за 4-5 години. Заедно с кмета Иван Тотев обсъждаме различни варианти как да постигнем възможно най-добрата културна инфраструктура за 2019-а. Цяла година с Менда Стоянова обикаляме и търсим обекти, подходящи за сграда на Операта. Новата придобивка ще струва над 60 млн. лева – сцена, апаратура, технологии и прилежаща инфраструктура. Това е по-дългосрочен проект със сериозни инвестиции. Сред приоритетите ни за 2019 г. е реконструкцията на концертната зала на площад „Централен“ 1. И там с Менда Стоянова правихме огледи, търсихме варианти за разширение на сцената и изграждане на оркестрина. Като министър възложих да се изготви техническото задание за проекта.

– Говори се за промяна?…

– Промяната и в Пловдив, и в цялата страна се вижда. При всяко следващо управление ГЕРБ надгражда постигнатото. Ако някой говори за промяна в минало бъдеще време – този филм вече сме го гледали. Промяната, с която сега БСП демагогски плющи в ушите на избирателите, всъщност е връщане към бездарието. Истинската промяна е всеки божи ден нещо да се строи – макар и стъпка по стъпка, да вървим напред, а не назад. Конкретен пример ще дам с Пловдив – от ден на ден стана все по-красив и добър за живеене. През 2019 г. Пловдив ще е Европейска столица на културата. Тук предстои да дойде световната култура и всеки площад да се превърне в творческо пространство. Общината осъществява от собствения си бюджет блестящи проекти, чрез новите археологически проучвания разкрива незнайни досега части от невероятното културно-историческо наследство на града и в тази насока предстои мощна подкрепа от следващо правителство на ГЕРБ.

– Преди изборите на 26 март имате ли конкретно послание към пловдивчани?

– По природа не съм агитатор-пропагандатор, но призовавам пловдивчани и всички други разумни български граждани да гласуват за ГЕРБ с номер 11 в бюлетината, защото това ще е истинското противопоставяне срещу безскрупулните лъжи, които напоследък БСП нарои. Помислете си коя от многото партии през последния над четвърт век е направила нещо реално за доброто развитие на България. Моят отговор е категоричен – ГЕРБ.

Избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (12)

 1. разумните българи НЕ гласуват за ГЕРБ- на опера ще ходят всички пенсионери и на стадионните по селата за милиони- пияндурник

 2. Я, Рашидов пак се тика за депутат и министър. Иска още и още, и още, и още, и още.

  1. Има една песен на Висотски за музата. В един от коплетите се пее: „……поседела, поседела и ушла“. Какво да прави човеко, когато музата му си е „ушла“?!

   1. Дори и знаещите могат понякога /много рядко/ да сгрешат. Ти, байно не знаеш, че се пише ВисоЦки, кУплет, посИдела…. Какъв знаещ си, като си пълен неграмотник бе, цървул?

 3. Това вероятно е 2000-то интервю на Рашидов във вестник ТРУД. Само Светлин го бие в статистиката.

 4. Гледали сме и филма за бутнати тютюневи складове, и филма за запалени тютюневи складове, и филма за отнемане на уичищен двор за път покрай хотел… И други филми сме гледали…

 5. Колко злоба в БСП -троловете.Както и да злобеете, след няколко дни сте без работа.

 6. Митко, напиши си името, заради вас, комунистическите милиционери , нарекли се ГЕРБ,, дето сте си падружка мая с баш комунистите, баш мултаците и баш дс-мръсниците, три милиона българи напуснаха страната.

 7. Вежди Рашидов е този, когото Илия Павлов и Мултигруп награждаваха на някакъв гуляй с отрупани маси, с почетното звание „Заслужил мултак“, под одобрителния поглед на Жельо Желев, който присъства на тържеството с жена си. В. Рашидов е топла връзка на множество срещи между Борисов и Ердоган, които според него били много близки и се наричали „Мой брат“. Защо Рашидов не обясни за хотелите и палатите, които Иван Тотев си построи със заплатата си на кмет и да коментира онова видео, в което е документиран „инструктаж“ на Иван Тотев, като координатор на Герб в Пловдив, който обучава активистите на Герб как да фалшифицират бюлетините на предстоящи избори, защото „по друг начин не можели да спечелят избори“. Също и неотдавнашните разследвания срещу Тотев за корупция, които чудодейно бяха пратени в глуха линия, докато се забравят. Да не говорим за Мента Стоянова, също от Герб, която дълги години оглавява Данъчната служба на Пловдив и по това време Цар Киро не е платил нито стотинка данъци за многобройните си имоти и промишленото „производство“ на алкохол и друг бизнес, но в замяна на това е приемал в дома си лидерите на десните партии и е купувал ромски гласове за тях срещу БСП на много избори.

 8. Тоа няма ли да иде при шефа си илия

 9. A па на нас ни омръзна да ви гледаме тъпите и пияни мутри!

 10. Гледай си болното здраве ХАМЕЛИОНЕ!Пуши си пурата по-дълго време!Върви рисувай,цапай там нещо,ама не чувстваш ли,че се оливаш.Ще вредиш на ГЕРБ ,то дори е така….Скр
  ии се.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.