Великотърновските депутати от ГЕРБ: Решават се инфраструктурни проблеми с одобрени от правителството средства за областта

Държавата отпуска над 3,3 млн. лева

Правителството отпусна на региона допълнителни средства от резерва за неотложни разходи, информираха великотърновските народни представители от ГЕРБ Клавдия Ганчева, Станислава Стоянова и Станислав Стоянов. Одобрените с постановление на МС пари за областта са общо 3 385 936 лв. и са за превантивни дейности и възстановяване на инфраструктурни обекти.

Предназначени са за почистване коритото на р. Янтра, трайно възстановяване на каменния мост над р. Белица в Дебелец, ремонт на моста край кв. „Чолаковци“ на общинския път В. Търново – Дебелец, възстановяване на водосток и общински път от края на Западна индустриална зона в старата столица до новия мост при с. Шемшево.

Предстои да бъдат възстановени и няколко силно амортизирани отсечки – пътят Леденик-Шемшево, общинският път от депото за строителни отпадъци до центъра на село Леденик, отсечка от общинския път Павликени-Дъскот-Паскалевец.

Осигурени са също така средствата за възстановяване на пропадналия участък от шосето над храма „Св. 40 мъченици“ в старата столица.

С постановлението на Министерския съвет е обезпечен и ремонт на църквата „Свети Архангел Михаил“ в кв. „Чолаковци“, а също ремонт на покрива на болницата в Г. Оряховица. Осигурено е финансиране за укрепване на свлачището при златаришкото с. Долно Шивачево и възстановяване на подпорна стена на ул. „Екзарх Антим I“ в Свищов.

Великотърновските народните представители в най-голямата парламентарна група са единодушни, че регионите у нас имат нужда от стабилност в управлението, за да могат да разчитат на държавна подкрепа. „Благодарение на добрите приходи в бюджета, правителството на премиера Бойко Борисов успява да откликва на проблемите, които гражданите поставят пред нас и пред представителите на местната власт“, коментира Станислава Стоянова.

Тя и колегите й в ПГ на ГЕРБ Клавдия Ганчева и Станислав Стоянов изразиха задоволство, че с одобрените от правителството средства, предстои да бъдат решени още местни инфраструктурни проблеми, някои от които са поставяни и по време на депутатските приемни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони