Велик нов плакат на „Пришълецът: Завет“

Режисьор е легендата сър Ридли Скот

От студиото Fox представиха нов внушителен плакат на “Пришълецът: Завет”, който веднага беше определен като един от най-великите филмови постери на нашето време и успя да ескалира и без това растящия интерес на публиката към проекта. Плакатът е като произведение на класическото изкуство, вдъхновено от хорър естетиката на Х. Р. Гигер. Изображението напомня на религиозна картина от Ренесанса (религиозните шедьоври от онова време очевидно са послужили за вдъхновение, пише и operationkino.net). Не е ясно доколко този плакат пресъздава сцена от филма (сещаме се за един подобен момент в “Пришълецът: Възкресение”) или е просто арт, вдъхновен от заигравките с вярата, които освен във филмите присъстваха дори и в работните заглавия. Преди няколко дни сър Ридли Скот отново коментира бъдещето на франчай като най-новото е, че следващият филм от поредицата ще се казва Alien: Awakening, а действието ще се развива между това на “Прометей” и “Пришълецът: Завет”.

26-5

Ето и сюжета на новия филм - на път към планета в далечния край на галактиката екипажът на колонизаторския кораб Covenant открива място, за което смятат, че е неотбелязан на картите рай, но в действителност е мрачен и опасен свят. Когато попадат на заплаха, надхвърляща въображението им, те трябва да опитат отчаяно бягство.

Режисьор на “Пришълецът: Завет” (Alien: Covenant) е Ридли Скот, а сценарият е дело на Майкъл Грийн, Джак Паглен и Джон Логан. В ролите са Майкъл Фасбендър, Катрин Уотърсън, Дани Макбрайд, Демиан Бишир, Били Кръдъп, Джъси Смолет, Ейми Саймец, Кармен Еджого, Кали Ернандес, Бенджъмин Ригби, Александър Ингланд, Натаниъл Дийн, Джеймс Франко и други.

Коментари

Задължително поле