Велик режисьор екранизира съдебна класика

Легендарният режисьор Уилям Фридкин 

Уилям Фридкин се заема с „The Caine Mutiny Court-Martial”

Текстът е филмиран и от Стенли Креймър

Солидна драма с високи залози

Легендарният режисьор на „Екзорсистът“ и „Френска връзка“ Уилям Фридкин се завръща с нов проект - „The Caine Mutiny Court-Martial”.Фридкин ще режисира по 50-годишен сценарий за пиеса, написан от Хърман Уоук, който адаптира собствения си роман, отличен с наградата „Пулицър“, разказващ за офицер от флота, който отива на съд за метеж, след като поема командването на кораб, чийто капитан е определен като неспособен да управлява. А допълнителната добра новина е, че в ролята на офицера ще влезе Кийфър Съдърланд, припомня operationkino.net.

Ето какво споделя Уилям Фридкин за „The Caine Mutiny Court-Martial”, с което леко засяга и темата за големия период от време, в който не е режисирал нищо: „Прочетох доста сценарии през последните 10 годни и не съм попадал на нищо, което наистина да искам да направя. Доста често мисля за „The Caine Mutiny Court-Martial“ и ми се струва, че би могло да бъде много актуален и важен филм, наред с това, че е страхотна драма. „The Caine Mutiny Court-Martial“ е една от най-добрите съдебни драми, писани някога. Оригиналната пиеса е написана за Втората световна война и Уоук включва целия сдържан гняв на страната заради Пърл Харбър. Аз ъпдейтнах историята и вече не засяга Пърл Харбър. Направях я по-съвременна, включваща Ормузкия проток, водещ до Иран.“

Няма как в съзнанието на феновете да не изплува „Извънредни директиви”, който е едно от по-слабите произведения на Уилям Фридкин. Киноманите все пак останаха доволни от последните си два отлични филма на режисьора„Bug“ и „Killer Joe“, които също са по пиеси.

А  „The Caine Mutiny“ вече е филмиран още през 50-те от Стенли Креймър с Хъмфри Богарт в главната роля.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино