Земетресение от 5,4 по Рихтер в Казахстан

Прокисналият потенциал на естрадата ни С провиснало жарсе шоу не става…

ВМРО предлага химическа кастрация като наказание при изнасилване

Промени в движението в столицата от днес

Амазонка гърми пъдпъдъци в Северозапада

Укротиха река, наплашила село край Монтана

Мъж наръга и уби двама души на гара в Германия

Корианка Килчър в адаптация на „Цветът от космоса“ Ричард Станли съжиявява ужаса на Хауърд Филипс Лъвкрафт

Слънчево време ни очаква днес

Малък самолет падна върху къща в щата Ню Йорк, двама души загинаха

Какво е общото между пикаещо куче и изборите?

20-годишно момиче се изгуби на слизане по Вазовата екопътека, планински спасители я свалиха с въжета

Църквата почита Успение на Свети Иван Рилски

Кметът на Свищов Генчо Генчев: Обстановката на сметището е овладяна

Атентатор самоубиец уби най-малко 63 души на сватба в Кабул

Венета Райкова: С Тишо сме най-развежданото семейство

Злобата и завистта покрай мен изпиват калориите ми, смее се 46-килограмовата тв водеща, отскоро писателка

– Венета, как се решихте да започнете да пишете романи? Очаквахте ли успеха, който отбелязват книгите ви?
– Крайно време беше да започна да пиша! Това ми е било желание и мечта още от 1992 г., когато в интервю за списание „Жената днес“ след избирането ми за първата „Мини Мис България“ дори обявявам заглавията на първите две книги, които възнамерявам да напиша – „Чисто“ и „Обречена на успех“. Трябваха ми обаче 24 години, за да издам „Триумфът на кучките“ и „Вещицата“! Така че, макар и с променени заглавия, книгите ми излязоха. Дали съм очаквала успеха ли? Да, очаквах го, иначе нямаше да седна да пиша. Подготвях се много внимателно толкова години и накрая трябваше само да започна, и ето че сега не мога да спра да пиша. Ще ви издам нещо – написах и първите сто страници на третата ми книга. За Коледа, ако е казал Бог, и тя ще излезе.
– В „Триумфът на кучките“ има реални личности. Те самите разпознаха ли се и каква беше тяхната реакция?
– Имам информация, че някои от героите и в двете книги вече са ги прочели и са се разпознали. Но никой от тях не е реагирал публично. Според мен няма как някой от тях да излезе и да каже – да, това съм аз, защото по този начин би се компрометирал, затова всички мълчат.
– Вие ли сте Виктория – водещ и продуцент на вечерно предаване с висок рейтинг – в „Триумфът на кучките“?
– Не, не съм аз. Моят живот е много скучен, ако пиша за себе си, няма да е толкова интересно на читателите. Аз и затова прописах, за да си разнообразя живота

– Бяхте дългогодишна водеща на „Горещо“, тъкмо то направи от вас публична личност. Кои са хубавите и кои – лошите страни на това да си известен?
– Аз съм публична личност много преди „Горещо“ да стартира през 2004 г. Първите ми телевизионни интервюта и корици на списания са от далечната 1992 г., в която започнах работа в БНТ и вестник „Хайлайф“ и спечелих конкурса за жени, високи до 166 см – „Мини Мис България“. Не мога да откроя хубави и лоши страни на публичността ми, защото това просто е моят живот, нямам друг.
– Само четири месеца след като издадохте първия си роман, „Триумфът на кучките“, изненадахте феновете си и с втора книга – „Вещицата“. Може ли да се каже, че тъкмо успехът на първата книга ви даде куража да напишете и втората?
– Да, така е – феноменалният и бърз успех на първата книга ми даде сили да започна веднага да пиша втората. Тя обаче не е продължение на първата. Щеше да бъде много лесно, ако го бях направила. Да стъпя върху успеха на историята и да продължа с втора част. Не, аз избрах нова тема. Ако сюжетната линия на „Триумфът на кучките“ е невъзможната любов, то във „Вещицата“ това са магиите и хората, които се занимават с тях. Втората ми книга идва в резултат на 12-годишните ми проучвания за магиите, ходжите, врачките, шаманите и хората, които се възползват от услугите им.
– Корицата на „Вещицата“ отвежда към притчата за първородния грях. Чия е идеята за рисунката и с какво точно се вписва в контекста на повествованието?
– Идеята е на художничката Фиделия Косева на издателството ми „Ентусиаст“. Не е свързана с първородния грях, а със злото, което всеки носи в себе си. В романа съм дала някои идеи как човек може да разбере дали има направена магия и как да се предпази. Също така съм разказала и метода на визуализация, с помощта на който станах първият спечелил голямата награда в „Сделка или не“. Така че спокойно мога да кажа, че „Вещицата“ е доста полезна за всекиго.
– Ако трябва да убедите някой да си купи вашите книги, какво бихте му казали накратко?
– Не се налага аз да убеждавам читателите, защото хората си предават от уста на уста това, което ги е впечатлило в книгите ми, и така намирам нови фенове. За романите ми не е похарчен нито лев за реклама, за разлика от световните бестселъри. Искам да ви споделя и един парадокс – книгите ми са единственото нещо в професионалния ми 24-годишен живот, за което не съм получила нито една критика. Което ме радва и ме изненадва, защото аз съм критикувана за много неща, но за книгите ми няма нито една лоша дума.

Проф. Станка Маркова:
Проблемите между двама се решават под юргана

Сексът може да те качи на небето от щастие, но може да ти вземе здравето и живота, предупреждава специалистът по семейно планиране

– Проф. Маркова, научи ли се българинът да говори за секс?
– Зависи къде и с кого. Между приятели e естествено, че се говори. Според едно мое проучване тийнейджърите получават най-много информация от приятелите, на второ място – от майката, бащата е на последно място. За жалост, рядко се случва хората да се информират по важни въпроси, свързани със секса, от медицински лица. Основният ни учител остават приятелите и много зависи те какви са и какво знаят. Те не могат да ни научат на това, което наистина трябва да знаем. Наскоро при мен беше жена, която има вагиноспазъм – не може да допусне полово сношение, и то със съпруга си, само защото дълго време й е втълпявано, че дефлорацията много боли. Тогава се появява психологична задръжка и тя създава проблеми. Това е една от основните грешки, които майките допускат. В стремежа си да предпазят дъщерите от ранно полово сношение ги плашат.
– Кога е подходящото време родителят да проведе този важен разговор с детето си?
– Счита се, че сексуалното възпитание започва от раждането, с поставянето на бебето на майчината гърда. Правени са опити с маймунки – едни от тях след раждането ги оставят съвсем сами и изкуствено ги хранят, без да имат общуване с други маймуни. Другите остават в семейство с една майка и се оказва, че тези, които не са получили топлина и ласка, след време раждат и си зарязват бебетата, а тези които са с майка, си ги отглеждат нормално. Самотните дори не знаят как да правят секс и ако най-накрая все пак налучкат как става това, нямат майчино чувство. Почти същото е и при хората. Те след време стават егоисти. Затова винаги казваме, че едно бебе, дори и изкуствено да се храни, винаги трябва да бъде в позата на кърмене. Иначе сериозният разговор зависи от възрастта на детето. Още на 3 години, когато отиват в градините, малките започват да питат. Важното е да не ги заблуждаваме, че са донесени от щъркели и разни други такива. Когато станат тийнейджъри, трябва да им се обясни всичко, както си е.
– А възрастните научиха ли се да търсят помощ от специалисти като вас?
– Имат задръжки, особено жените, защото те могат да симулират. При мъжа обаче няма как, там е явно – или става, или не. И обикновено те търсят помощ. Докато жената може да симулира. Тя докато е жива, може да извърши полов акт. Друг е въпросът как го изживява, изпитва ли удоволствие, стига ли до оргазъм и т.н. Затова жените по-рядко търсят помощ.
– Какви са най-честите проблеми при мъжете?
– Затруднение в ерекцията и преждевременна еякулация. Това ги тормози най-много. И колкото повече живеят в стрес и животът им става напрегнат – губят работа или не получават достатъчно пари, – имат проблеми в секса. Ако жената остане без работа, не е чак толкова фатално и не го преживява толкова болезнено. При мъжа обаче се наранява егото му, ако е безработен или няма пари. Той иска да ходи сред хора, да общува. Това страшно много му действа. Първата стъпка към неврозата при мъжете са именно проблемите в сексуалния живот. Няма мъж, който никога да не е имал засечка. Някои не се впечатляват от това, още повече когато жената го приема за нормално. Но при по-ранимите и интелигентните мъже се появява една лампичка в главата и започват да се наблюдават дали няма пак да им се случи. Това наблюдение води до нови проблеми. Неговото мислене трябва да е така настроено, че да иска да достави удоволствие на половинката си, а не да наблюдава себе си. Когато ухажва жената и се старае тя да достигне до голяма възбуда, няма начин и на него да не му се отрази. А не по време на любовната игра да следи какво става с него. И бабите са го казали – „Кахърен… не върши работа“. Трябва да мисли, че иска да изживее нещо хубаво, да достави удоволствие на другиго. Това важи и за жените. Но е много по-важно за мъжа. Жената е по-бавна и трябва да бъде обгрижена, за да може и тя да действа еротично. Такива мъже за мен са егоисти в секса. За тях е важно те да са задоволени.

* Къде са днес потомците на съветските вождове

* Милиардери се отказват от богатството си

* Мистериозни мумии шокират учените

* Роксана хвали новата си любов

* Нашенка се прочу и в чужбина с вкусни манджи

ТЕЗИ И ДРУГИ ЧЕТИВА – В „ЖЪЛТ ТРУД“ ОТ 17 АВГУСТ!

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.