Венсан Касел: Изкуственият интелект не може да замени емоцията

Френският актьор Венсан Касел каза, че лудостта и въображението, а след това и блясъкът на живота, който имате в емоцията, не могат да бъдат заменени от изкуствен интелект.

„Нещата с ИИ са много сложни. Има добри и лоши неща и много възможности за злоупотреба“, каза Касел пред вестник „Политика“ за последния си филм, в който играе бизнесмен, който пуска технология, която позволява на живите да се свързват със своите починали близки. 
Говорейки за филма "Корица", Касел казва, че се ужасява от мисълта да остарее и да умре, но се опитва да не мисли много за това.

„Обичам да правя филми и наистина обичам всичко, което се случва в действие, а заснемането на останалото не е моята чаша чай. Работя, играя, защото това е моята работа. Като актьор не гледам много филми, животът ми определено е повече реалност, отколкото измислица“, каза Касел.

На въпрос какви са отношенията му с френската кинематография, Касел каза: „Растях в епохата след Новата вълна и не можех да се съобразя с факта, че от мен се очаква само натурализъм, защото това не беше това, което исках да правя. Исках да мечтая за актьорско студио и италиански филм, за нещо по-далеч от реалността“, каза той.

Той добави, че Френската нова вълна е повлияла на филмите, които харесва, идващи от САЩ, но когато е учил актьорско майсторство, снимал и живял в Америка, осъзнал, че е французин и че се гордее със своята страна и френската кинематография.

„Осъзнах качеството, което имаме, свободата, която имаме, автентичността, която имаме. Трябва да осъзнаем, че все още правим около 209 филма годишно и то - много разнообразни, което е изключително за страна с размерите на Франция. Лошата новина е че днес всички работим за Apple, Netflix, Amazon и това са американски пари. Това е тъжно, защото с течение на времето ще променим нещо в начина, по който разказваме френските истории“, заключи Касел, цитиран от politika.rs. 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Кино