Вентура изнудва федерацията за 1 млн. евро

Джампиеро Вентура иска 1 млн. евро в сметката си, за да сдаде селекционерския пост на Италия. Въпреки че "скуадра адзура" ще пропусне първо световно първенство от 1958 г. насам, треньорът се инати и не подава оставка. Вентура категорично е заявил, че иска 1 млн. евро, тъй като договорът му с Италия е до 2020 г. На Ботуша приеха условията като грозно изнудване.

„Световното първенство без Италия няма да е толкова привлекателно, но това е реалността - каза 69-годишният наставник. - Аз какво мога да направя? Поисках прошка от всички италианци след баражите с Швеция, но под мое ръководство Италия записа най-добрите си резултати за последните 40 години. Загубихме само два мача“.

Това обаче не е така. При треньора „адзурите“ записаха три поражения в 17 срещи.

Всички в Италия обаче се подиграват на инатливия селекционер. Изданието „Ил Пост“ публикува статия, която е озаглавена: „А ти, всъщност, как се казваш?“

В материала си италианският сайт пише, че никой не знае как се пише първото име на Вентура.

„Джан Пиеро, Джанпиеро или Джампиеро? - пита „Ил Пост“, като даде за пример сайтовете на УЕФА, ФИФА и големия италиански вестник „Кориере дело спорт“, които са написали по различен начин първото име на треньора.

Снимка: Twitter

Коментари

Задължително поле