Венци Стефанов: Защо в „Коматево“ да може, а на „Овча Купел“ не?

Казус къде да се играе съботното дерби от 10-ия кръг от Първа лига между „Славия“ и „Левски“ няма. От стадион „Георги Аспарухов“ отхвърлиха информациите, че са изпращали писмо до БФС мачът да се проведе на националния стадион „Васил Левски“.

„Това решение трябва да вземе футболният съюз и полицията. Никой не ни е питал и не сме изявявали каквито и да е било претенции“, обясниха от клуба.

На свой ред Венцеслав Стефанов, босът на „Славия“, се изказа остро срещу идеята двубоят да бъде преместен в центъра на столицата.

„Няма какво да се обсъжда, има си правилник за лицензиране и нашето съоръжение отговаря на всички условия – обясни Стефанов. - На стадион „Славия“ се играят и международни мачове. Имаме и осветление, каквото беше едно от условията. Имало враждуващи агитки на „Левски“ и заради тях да играем на „Васил Левски“... Предоставяме им два сектора в „Овча Купел“ - „В“ и „Г“. И защо да не може да се играе на „Славия“? Как така на Коматево, Бистрица и Царско село да може, а на нашия стадион – не?“

По-рано през кампанията „Витоша“ (Бистрица) излезе с декларация и дори заплаши, че няма да се яви за двубоя със „сините“, след като бе обявен за високорисков, а впоследствие и преместен на „Васил Левски“. В крайна сметка „тигрите“ склониха да домакинстват на националния стадион, но за последен път.

Коментари

Задължително поле