Ветко и Маринела Арабаджиеви са задържани в Барселона

Ветко и Маринела Арабаджиеви. Снимка: Архив

Обявените за общодържавно издирване Ветко и Маринела Арабаджиеви са били арестувани в испанския град Барселона, съобщи "Блиц".

Двамата са били задържани в имението на Георги Семерджиев - Жоро Шопа, който също е арестуван.

Срещу фамилия Арабаджиеви са повдигнати задочни обвинения за данъчни престъпления в особено големи размери. Очаква се те да бъдат екстрадирани в България.

Според медията испанската полиция получила сигнал за местонахождението на семейството, което близо половин година успяваше да се укрива в Европа. От няколко месеца в ареста е техният син Вълчо, който е привлечен към наказателна отговорност за данъчни афери и пране на пари.

По време на задържането им Маринела и Ветко са били толкова шокирани, че не са успели да окажат съпротива.

Жоро Шопа ще бъде екстрадиран в Швейцария, където го издирват за няколко престъпления.

Зам.-главният прокурор Иван Гешев каза за „Труд“, че все още няма официална информация за ареста на издирваните от Интерпол хотелиери. Той нито потвърди, нито отрече информацията, че двамата са задържани в Барселона.

Арабаджиеви се издирваха с Интерпол и еврозаповед за арест от август м.г. след акция на Специализираната прокуратура по разследване за данъчни престъпления и пране на пари. В ареста е синът им Вълчо Арабаджиев, който има обвинения за участие в групата заедно с родителите си.

Очаквайте подробности.

Коментари

Задължително поле