Вземат допълнителни мерки за опасни пътни участъци в Търговищко

Два опасни участъка с концентрация на катастрофи на главния път София-Варна, в прохода Боаза до Търговище, са идентифицирани от контролните служби. Там е направена допълнителна сигнализация с шумяща маркировка и с пътни знаци.

Има повишение и на пътните инциденти на същия първокласен път край омуртагското село Камбурово.

Това съобщиха от Областната комисия по безопасност на движението след обсъждане на анализа на различните служби за изтеклата година.

Акцент е поставен върху съществуващия „остров“ на пътното платно до село Божица, община Антоново, който създава проблем на водачите и там за кратко време станаха две тежки катастрофи. На заседанието е подчертано, че институциите ще предприемат в кратък срок мерки за премахването на т.нар. остров.

През миналата година в област Търговище са регистрирани 55 тежки произшествия. 18 души са загубили живота си, а 62 са били сериозно ранени. В сравнение с 2018 г. се наблюдава намаление на тежките катастрофи с 2, но има увеличение на загиналите с 4. За периода са регистрирани и 405 пътни инцидента с материални щети.

От Центъра за спешна медицинска помощ в Търговище са посочили, че са оказали съдействие на 167 лица, пострадали при катастрофи. От тях 20 са били деца.

Коментари

Задължително поле