Взломиха магазин за компютри и телефони в Търговище

Снимка: Архив

Ударът е извършен за секунди от професионалисти

Магазин за компютри, аксесоари и телефони е обран в четвъртък сутринта в Търговище. Двама мъже, закрити с качулки, са отворили входната врата на търговския обект в центъра на града към 5 часа и буквално за секунди са изнесли скъп професионален лаптоп със софтуер за 35 - 40 000 лв., 4 таблета, 5 телефона, навигации, камери и други.

Магазинът е свързан със СОД, който дал сигнал за проникването. На място на третата минута пристигнал екип. Освен зеещата врата, която била с откачена панта и натисната навътре, чрез техническо приспособление, нямало други дири от нашествието. Взломаджиите си били тръгнали. От записите на камерите ставало ясно, че са били с торбички на краката, за да не оставят следи. Автомобилът им бил паркиран на съседна улица в междублоково пространство.

Ударът е извършен от професионалисти, които са следили дейността на обекта, както и наличието на камери в него и наоколо.

Собственикът на фирмата, която е най-известната, занимаваща се с продажба и поддръжка на компютри в града, също смята, че извършителите са външни. Не свързва взломът с конкуренти, но е възможно да е бил поръчан по друга линия.

Само преди седмица рекламната витрина била пълна със скъпи телефони от известна мярка, чиито представител бил и било късмет, че тогава не са ударили обекта.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право