Взрив избухна в жилищна сграда в Стокхолм

Експлозия в ранните часове днес повреди жилищна сграда в центъра на шведската столица Стокхолм. Няма пострадали при взрива, който идва след вълна от свързани с престъпността експлозии в страната, предаде АФП.

Кадри в шведски медии показаха повредена фасада на сградата, счупена входна врата и прозорци, отломки по улицата. Няколко коли в близост до взрива също са понесли щети.

Полицията разследва инцидента, като обяви, че още не е възможно да се каже дали експлозията е била във или извън сградата.

Два часа по-късно – около 3ч. местно време, последва друга експлозия – пред нощен клуб в Упсала, на около 70 км северно от Стокхолм.

Няма пострадали при взрива, като не е ясно дали той има връзка с този в столицата.

В Швеция, която е сред най-богатите страни, има сравнително ниско ниво на насилие в сравнение с други западни страни. Но пред последните години в скандинавската страна има ръст на насилието, свързано с престъпни групи, най-често занимаващи се с наркотрафик, отбелязва АФП.

От януари до ноември 2019 г. бяха регистрирани 236 експлозии, сочат данни на шведския Национален център за предотвратяване на престъпността. Малко от тях причиниха сериозни наранявания на хора.

Коментари

Задължително поле