Взрив пред къща, пълна с експлозиви, разтърси Ветово, има пострадал

Снимка: Виолета Никифорова/БНТ

Евакуираха детска градина, училище, кметството и къщи

Взрив е избухнал днес около 10,15 часа пред дома на служител от меднообогатителен комбинат "Сеново" в град Ветово.

По непотвърдени данни, пострадал е мъж на 51 години. Той е с контузия на главата и е настанен в Университетската болница "Канев" в Русе. Районът е отцепен.

Децата от намиращата се наблизо детска градина са евакуирани,. Изведени са и живеещите от съседните къщи. Евакуирани са и децата от местното училище и служителите на Общината. Предприети са действия за обезопасяването на района. Няма опасност от втори взрив.

“Той е казал, че е тротилова шашка. Същият работи като пиротехник, което означава, че на неговата експертиза може да се разчита. Има разпилени вещи около взрива, отцепен е районът и се очаква да бъде направен оглед и да се обезвредят, ако има, други взривни вещества и средства за взривяване“, каза зам.-кметът на Ветово Димитър Денев по БНР и поясни, че се е наложила евакуация на децата от детската градина и средното училище "Васил Левски", на работещите в общинската администрация и живущите в къщите в радиус от 200 метра на мястото на взрива.

Пострадалият е откаран в Университетската болница "Канев" в Русе без опасност за живота, но с контузия на главата. По негови данни в имота има още голямо количество взривни материали.

Къщата не е пострадала, взривната вълна е нанесла щети само на паркиран в близост автомобил. Служителите на полицията извършват оглед, за да установят причините за взрива.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право