Взрив разтърси офис на МВФ в Париж

Служител на Международния валутен фонд (МВФ) пострада след експлозия на колет-бомба в офиса на организацията в Париж. Човекът е с изгаряния в областта на лицето и ръцете. Персоналът е евакуиран от сградата. Тече разследване.

От парижката полиция информираха в Туитър, че се води разследване в офисите на МВФ и Световната банка, след като човек е бил ранен при взрив на съмнителен пакет.

"Пощенска пратка е избухнала при отварянето й и едно лице е получило леки наранявания", казаха от полицията.

Шефът на МВФ Кристин Лагард направи изявление във връзка с атаката от Франкфурт.

"Бях информирана за експлозията, която е ранила един от нашите служители", каза тя. "Осъждам този страхлив акт на насилие и потвърждавам решимостта на МВФ да продължи да изпълнява своя мандат. Съдействаме на френските власти в разследването на този инцидент и осигуряването на безопасността на нашите служители", каза още Лагард.

От френската полиция съобщиха, че пратката-бомба е отворена от жена и е билa адресиранa до високопоставен служител във фонда. Пострадалата е получила изгаряния по лицето и ръцете си.

Източник от разследването е заявил пред телевизия BFMTV, че устройството е било "черен цилиндър с дължина 30 см, а взривът толкова силен, че на тавана в помещението е останала следа от шрапнел".

150 служители на МВФ са евакуирани от сградата след инцидента. Според представител на организацията преди взрива са получени телефонни заплахи, но не е ясно дали двете събития са свързани.

Инцидентът става след като по-рано днес радикална анархистка групировка от Гърция пое отговорност за пощенска пратка с експлозиви, изпратена до германския финансов министър Волфганг Шойбле.

https://www.facebook.com/RTnews/videos/10155327317149411/?autoplay_reason=gatekeeper&video_container_type=4&video_creator_product_type=0&app_id=273465416184080&live_video_guests=0

Коментари

Задължително поле