Виагра от Китай за Турция спипаха в Бургас

Нелегална субстанция за виагра за над 2 млн. лв. заловиха митничари. Става дума за вещество- прахообразен фармацевтичен продукт, с който биха могли да се произведат над половин милион хапчета.

Количеството вещество, заловено в Бургас е 30 кг. То било в луксозен куфар, поставен в контейнер с търговски стоки от Китай. Контейнерът е пристигнал с кораб на Митнически пункт „Пристанище Бургас Център" и пътят му през Бургас, продължавал в посока Турция.

При пристигането на кораба, контейнерът е селектиран за щателна митническа проверка.

По време на проверката е установено, че сред множеството кашони с групажна  стока се намира куфар, пълен с 30 полиетиленови плика, всеки от които съдържа по един килограм бяло на цвят прахообразно вещество. Първоначално съмненията били, че това е наркотик, но след щателен лабораторен анализ станало ясно, че е силденафил цитрат монохидрат - силен сексуален стимулант за мъжка потентност, който се използва за производството на лекарствени продукти с такова предназначение.

Контрабандната субстанция  е иззета. Митническата стойност на задържаната контрабандна пратка е около 30 000 лв. От такова количество фармацевтична субстанция обаче могат да бъдат произведени стотици хиляди хапчета сексуален стимулант с цена на черния пазар над 2 млн. лева. Съставен е акт за нарушение на Закона за митниците. Работата по случая продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България