На 15 декември 2019 да почерпят

Дневен хороскоп на Алена за неделя, 15.12.2019

Да откъснем водните лилии на паметта

Приказна Коледа в Германия

Подплашен кон преобърна каруца в Благоевград, мъж е ранен

Красавица от Ямайка спечели титлата „Мис Свят“ 2019 (СНИМКИ и ВИДЕО)

МВР прави кризисни центрове по границата с Турция

Автомобил блъсна жена, пресичала неправилно в Асеновград

Чавушоглу: Турция ще отговори, ако САЩ й наложат санкции

Борис Джонсън планира промени в конституцията и в избирателното право

Убиецът на Самоковеца – свободен окончателно Ервин Веркер твърди, че българин е стрелял по контрабандния бос

Вицепрезидентът: Трябва да сме непримирими към ксенофобията и езика на омразата

И личният живот на актьорите в „Завинаги” е като в сапунка Докато се снима поредицата, Йозджан Дениз се ожени и разведе, а Аслъ Енвер изживя бурна любов с Мурат Боз

Жена се самоуби при скок от скала, а мъж загина от взрив на газова бутилка в Благоевградско

Ако няма усложнения при лечението на блъснатото в София момиче, то ще е на крака до месец

Видинският кмет заменя пенсионерите с бакалаври

Новото ръководство на общината във Видин започва постепенно да заменя старите служители, които са в пенсионна възраст с по-млади кадри, обяви тези дни кметът д-р Цветан Ценков.

Приблизително около 20 % от работещите в общинската администрация във Видин са в пенсионна възраст. Вече са започнали съкращения, за да могат млади хора да се изявят.

„Ние го правим вече, лека полека, като тия хора съвсем добронамерено се опитваме да подкрепят новоназначените млади хора, вероятно има и такива вътре в екипа на общината те не са малко, които са подготвени. Трябва да има приемственост. Лично смятам, че е недопустимо да продължаваме тази традиция пенсионери да работят, а младите хора да се чудят“, обясни Цветан Ценков като добави, че възможност за работа на длъжности в общината ще имат студентите от филиала на Русенския университет във Видин.

Тази година предстои завършването на първия випуск бакалаври във филиала на Русенския университет, припомни шефът на учебното заведение Момчил Станков. Предстои дипломирането на 127 студенти, които трябва да защитят дипломните си работи. Идеята е отличниците да получат място в общинската администрация.“, обясни Станков. Най-много са завършващите във Видин тази година по специалността „Технология и управление на транспорта“ – 30 човека, останалите се обучават в специалностите „Компютърни технологии“, „Индустриален мениджмънт“, „Земеделска техника и технология“ и др.

По последни данни повече от два пъти е по-висока безработицата в област Видин в сравнение със средните показатели за страната. През месец октомври регистрираните безработни в областта са 4 866, или 12,86 на сто ниво на безработица, а в страната то е 5,6 на сто.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.