Вижте акцентите от броя на "Труд" в сряда, 16 май 2018

КРИБ се обяви против

промените в хазарта

04_01

Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) пусна отворено писмо срещу подготвените рестрикции на лотарийните игри, които ще ограничат агресивната реклама. Промените в закона за хазарта бяха инициирани от вицепремиера Валери Симеонов, а вносители са депутати от групата Обединени патриоти.

 

Светият Синод за предстоящия гейпарад:

Освободете се от греха

06-1

За поредна година Св. Синод изрази несъгласието с провеждането на парада в столицата. Истински свободният човек може да се освободи от греха с помощта на Бога. За това призоваха от Светия Синод в своя позиция относно предстоящия гейпарад в София на 9 юни.

 

 

Два дни блокирани

улици в София

02-1-5

Днес и утре на улици София ще бъдат блокирани заради срещата на върха Европейски съюз – Западни Балкани. За събитията, свързани с българското председателство на съвета на ЕС на 16 и 17 май в столицата пристигат лидерите на страни от цяла Европа. Срещата е на високо ниво и налага ограничения в движението и паркирането. Зам.-кметът на София Евгени Крусев апелира днес хората да не се движат с автомобилите си.

 

Със 157 млн. евро София прави ток от смет

05-1

Със 157 млн. евро София ще прави ток от смет. Това ще стане след като инсталация за производство на ток и топлоенергия с гориво от отпадъци бъде изградена на площадката на една от централите на “Топлофикация” София. Тя ще произвежда топлинна енергия за 40 000 домакинства и електроенергия за 30 000 домакинства и ще обработва 180 000 т. РДФ годишно. Това е сепариран и третиран отпадък, от който са извлечени тежките метали, хлора и т.н.

Бившият ректор на Медицинския университет акад. Ваньо Митев:

Обвиненията срещу

мен са несъстоятелни

07-01

“Обвиненията срещу мен са напълно несъстоятелни. Обвинен съм за неща, които са довели до приходи за Медицинския университет. Станахме известни в цяла Европа. По време на моето управление само за една година от чуждестранни студенти в МУ са влезли 400 млн. лв., а в държавата – над 1 млрд. лв.” Това заяви вчера пред Софийския градски съд бившият ректор на Медицинския университет (МУ) в София акад. Ваньо Митев.

 

Хилядите фалшиви инвалиди са мит

боряна холевич

Интервю с д-р Боряна Холевич, председател на сдружение на лекари от ТЕЛК

 

 

 

Танго с изтребители - една напред, две назад

09_kuti

Още няма решение на кабинета, нито на парламента, но медии съобщават, че има фаворит- употребявани Ф-16 от Израел - анализ на Евгени Генов

 

 

 

В гъстата италианска каша

08_1

„Коалицията на аутсайдерите“ още буксува - коментар на Благовест Бенишев

 

 

 

Проблемите в образованието са в качеството, количеството и парите

проф. стефан костянев

Анализ на чл.-кор. проф. д-р Стефан Костянев, Ректор на Медицински университет – Пловдив

 

 

 

Липсва мотивация

у младите хора за академична кариера

проф. христина янчева

Анализ на проф. д-р Христина Янчева, Ректор нa Аграрен Университет-Пловдив

 

 

 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България