Вижте акцентите от броя на "Труд" в сряда, 7 февруари 2018

Храни мутанти променят генома

на децата

храни, е-та

Натрупването в организма на добавки и Е-та, вложени в съвременните храните, може да доведе до изменения в човешкия геном. По темата се води обществен дебат, проведено е и изследване на български учени, свързано с концентрацията на вредни елементи в продуктите. Това стана ясно от думите на националния омбудсман Мая Манолова по време на конференция на тема “Здравословно бъдеще за Европа: Здравословно хранене при децата”, която се проведе във вторник в НДК.

Бойко Борисов разреши

спора за тока за бизнеса

05-1

Премиерът Бойко Борисов разреши спора за цената на тока за бизнеса след като се срещна с национално представителните организации на работодателите - Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), Асоциация на индустриалния капитал в България (АИКБ), Българска стопанска камара (БСК) и Българска търговско-промишлена палата (БТТП).

 

Екоталибаните излъгаха

немска евродепутатка

Ска Келер

Немската евродепутатка и съпредседател на групата на Зелените/Европейски свободен алианс в ЕП – Ска Келер, ще се включи в тазседмичния протест, който от коалицията “За да остане природа в България” организират уж в защита на Пирин. Източници на “Труд” обясниха, че по този начин инициаторите на шествията търсят политическа легитимация не само у нас, а и в Европа.

 

Съдийската колегия

на ВСС бламира Лозан Панов

Срамувам се, че съм бил

част от екипа му, заяви заместникът Красимир Влахов и подаде оставка

07-01-1

Членовете на съдийската колегия на Висшия съдебен съвет отхвърлиха с 10 на 4 гласа опита на Лозан Панов да отстрани от поста своя заместник Красимир Влахов и да назначи Светла Димитрова. Това се случи вчера след 3-часови “лакърдии” по израза на съдебния кадровик Драгомир Кояджиков, цитиран от “Правен свят”.

Неясно с какви мотиви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) настояваше за рокадата.

Пеевски внесе промени

в закона за собствеността на медиите

пеевски

Народни представители от ДПС (Делян Пеевски, Хамид Хамид, Йордан Цонев и Велислава Кръстева) внесоха в НС законопроект за изменение и допълнение на Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения. Промените предвиждат да се разшири регистърът на собствениците на печатни медии, като в него се включат и тези на онлайн изданията, радиата и телевизиите. Вносителите изрично посочват, че законът ще обхване всички доставчици на “медийни услуги” по смисъла на Изборния кодекс, а в него влизат всички видове медии.

Пазарите от Токио

до САЩ се сринаха

BUSINESS: Stock market pullbacks and corrections

Световните фондови борси се сринаха. Вълната от разпродажби на акции набра скорост, а капиталовите пазари от Токио до САЩ се оцветиха в червено. Американските акции в понеделник изгубиха общо 1,25 трлн. долара от пазарната си стойност. Трите основни борсови индекса в САЩ S&P 500, Dow Jones и Nasdaq паднаха с близо 4%, като това беше най-лошият ден за акциите на Уолстрийт за последните 6 и половина години.

 

България е разкрачена заради неясните интереси на групи хора

Божидар Данев

Интервю с Божидар Данев, изпълнителен председател на Българска стопанска камара

 

 

 

Референдум и за военната служба?

08_1

Социолози ще питат кой иска да служи доброволно в армията - коментар на Спирдон Спирдонов

 

 

 

Разликата между гръцките и нашите политици

е от земята до небето

09-01-kuti

Митингите за името на Македония в Атина и Солун са демонстрация на национализъм, но и на национално единство - анализ на доц. д-р Йордан Величков

 

 

Необходимо е актуализиране

на образователните методики и стратегии

12-1-golqma

От особена значимост е стимулирането на научноизследователската дейност във висшите училища и развитието на иновации - анализ на проф. Любен Тотев, ректор на Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски"

 

 

 

Коментари

Задължително поле