Вижте иззетия от прокуратурата списък с известни имена, част от които убити, и суми в милиони

Прокуратурата оповести веществено доказателство по досъдебното производство във връзка с аферата с вносния боклук, по която бяха задържани братята Атанас и Пламен Бобокови и заместник-министърът на околната среда и водите Красимир Живков.

"В хода на извършените действия по разследване в жилището на обвиняемия А.Б. беше намерена и иззета цветна снимка, на гърба на която с ръкописен текст са изписаните имена, които съответстват на имената на публчноизвестни личности в обществото. Срещу всяко от имената са изписани парични суми в различни размери", уточняват от държавното обвинения.

За находката обяви на брифинг по-рано говорителят на главния прокурор Сийка Милева. "От жилището, обитавано от обвиняемия А. Б. е намерена и иззета цветна снимка, на гърба на която има изписани имена, които съответстват на имената на публично известни личности в обществото, някои от които са убити през годините. Срещу имената на всеки от тях са записани големи суми пари, различни, от порядъка на 70 милиона долара, 100 милиона лева, 120 милиона лева, 300 милиона лева", каза Милева. 

От жилище, обитавано от обниняемия П. Б., пяк са иззети автобиографии със снимки на длъжностни лица от Министерство на правосъдието и Министерство на регионалното развитие и благоустройството, както и автобиография със снимка на магистрат, който е наблюдаващ прокурор по дело, по което е обвиняем Васил Божков за извършването на тежки умишлени престъпления.

В хода на разследването информацията ще бъде проверена и по преценка на наблюдаващите прокурори лицата (от списъка - бел.ред.) ще бъдат разпитани в качеството на свидетели, посочват още от прокуратурата.

Коментари

Задължително поле