Вижте какво откриха в дома на самоубилия се пред ДАНС (СНИМКИ)

Голямо количество оръжия и боеприпаси са открити в дома на 59-годишният Емил Крумов от Перник, който се застреля пред входа на сградата на ДАНС в понеделник.

"Под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано и се води досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 127, ал. 1 НК – склоняване към самоубийство на друго лице, когато е последвало такова", съобщиха от държавното обвинение.

На 27 януари в сградата на Държавна агенция „Национална сигурност“, непосредствено преди да премине през металдетекторна врата за охрана и контрол на достъпа, К. се прострелял в главата със самоделно огнестрелно оръжие – писалка, тип „оса“. Същият бил призован за даване на обяснения по образувана прокурорска преписка, уточняват от прокуратурата.

Материалите по делото са докладвани на дежурен прокурор в СРП, като по-късно вечерта е извършено претърсване и изземване в дома на К. Открити са голямо количество оръжия и боеприпаси, които са иззети като веществени доказателства. Предстои назначаване на необходимите експертизи и провеждане на други действия по разследване.

Коментари

Задължително поле