Вижте как журналистът Димитър Върбанов лежи, без да е бит от охранителите в склада за храни в Търново (ВИДЕО)

Пуснаха от ареста набедените за нападение над репортера на „Господари на ефира”

Кадри от охранителните камери във въпросния склад във Велико Търново, в който Димитър Върбанов, репортер на „Господари на ефира”, твърдеше, че му е нанесена лека телесна подреда, показват по-различна гледна точка.

На тях се вижда как двама мъже избутват репортера до вратата на склада, отварят я, след което го добутват навън и я затварят след него. Видеото беше изгледано при закрити врата в съдебно заседание, до което журналисти не бяха допуснати.

Камера, разположена от външната страна на вратата, показва как Върбанов сам пада на земята, след което оператор от екипа му започва да го снима. Репортерът остава на земята за известно време, подпрян на лакът и говори пред камерата на колегата си. Впоследствие той ляга по гръб, а операторът му звъни по телефона.

Накрая на мястото пристигат двама полицаи. В този момент Върбанов продължава да лежи по гръб, държейки се с дясната ръка за лицето. Униформените му помагат да стане, след което, олюлявайки се и куцайки с единия крак, журналистът отива до близка пейка и сяда, давайки вид, че физическото му състояние не е добро.

Медиите в сряда гръмнаха с новината за "нападение над журналист". Уточнено бе и, че потърпевшият е освидетелстван и приет в болница "с наранявания по ръцете и с комоцио". Двамата мъже – собственикът та склада и негов служител, бяха задържани с прокурорско разпореждане за 72 часа. Прокуратурата щеше да внася искане за постоянен арест, но в петък държавното обвинение се отказа от това намерение, а мъжете са освободени от ареста.

Говорителят на Районната прокуратура във Велико Таня Катреви заяви след заседанието, че тепърва ще се разглеждат доказателствата по случая и ще се обмисля дали да няма обвинение и срещу друг участник в инцидента.

https://youtu.be/xrZflXd6EXk

https://youtu.be/9yWvY8Yhjac

https://youtu.be/Z9Li3WIeRXA

https://youtu.be/oMy97YT1pvQ

https://youtu.be/X1ybvyW05aE

https://youtu.be/MUxVw2zcBuQ

https://youtu.be/zZJBMHdOes4

https://youtu.be/NefEPK_BSbQ

https://youtu.be/nymAw1qUnxE

https://youtu.be/b9_kZiAwWGE

Кадрите от охранителната камера на склада за храни във Велико Търново са разпространени от Mediapool.

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България