Вижте как полицията ликвидира нападателя от Лиеж (ВИДЕО)

Стрелецът, който уби трима души в белгийския град Лиеж, се казва Бенжамен Ерман, роден е през 1982 година. Той е излязъл вчера от затвора, където е излежавал присъда за углавно престъпление. Там той общувал с "радикализирани затворници", съобщи телевизия Ер Те Ел.

Бенжамен Ерман застреля двама полицаи и пътник в преминаваща по улицата кола, след което полицията го ликвидира.

Властите разследват нападението като терористичен акт. Полицията съобщи по-рано, че нападателят крещял "Аллах е велик". Разследването на стрелбата бе поверено на белгийската федерална прокуратура, компетентна в случаи на тероризъм, съобщи говорителката на градската прокуратура Катрин Колиньон.

Стрелбата започнала при обикновена процедура на проверка на документи от страна на полицията, съобщи местният вестник Le Soir.

Мъжът, чиито документи полицейските служители са искали да проверят, е отнел оръжието на един от представителите на правоохранителните органи и е открил огън, застрелял е него и партньора му, а също така, вероятно случайно, е убил пътник в преминаваща по улицата кола.

Инцидентът се е случил около 10.30 часа (местно време) в централната част на града. След стрелбата мъжът е взел жена за заложник и се насочил към прилежаща сграда на лицей. При опит да влезе в нея той е бил застрелян от полицията. В рамките на операцията са пострадали двама представители на органите на реда. Заложницата е невредима, уверява Le Soir.

RTBF съобщи, че основната версия за случилото се е терористичен акт.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа