Вижте кой участва в предисторията на „Игра на тронове“ (СНИМКИ)

От HBO разпространиха официални снимки от „House of the Dragon” - исторически амбициозната предистория на мащабния мега сериал   „Игра на тронове“. Надеждите на компанията са новата поредица да успее да доближи чудовищното влияние на оригиналната сага, вдъхновена от наситените с насилие, секс, политика и исторически препратки книги на Джордж Мартин, обединени от заглавието „Песен за огън и лед“.

Предисторията ще разкаже за драконовите ездачи от дом Таргариен, три поколения преди началото на познатата история. Първите снимки представят няколко от главните действащи лица в сериала, който все още няма официална премиерна дата. Вижте ги. 


На горното изображение е Eма Дарси като принцеса Ренира Таргариен, първородното дете на краля, която има чиста валирианска крав и е ездач на дракони. 
До нея е Мат Смит като принц Деймън Таргариен, по-младият брат на крал Визерис и наследник на трона. Безконкурентен воин и ездач на дракони, Деймън притежава чистата драконска кръв, но както се знае, “когато един Таргариен се роди, боговете хвърлят монета във въздуха….“

Това е Стив Тусен като лорд Корлис Веларион – „Водната змия“, повелителят на дом Веларион, валерийска династия стара, колкото дом Таргериен. Като Водната змия, най-известният морски приключенец в историята на Уестерос, лорд Корлис е издигнал дома си до властова позиция, по-богата от Ланистърите и притежаваща най-големия флот в света.

На горното изображение е Оливия Кук като Алисент Хайтауър, дъщерята на Ото Хайтауър, Ръката на краля, която е описвана като най-красивата жена в Седемте кралства. Тя е отгледана в Червената цитадела, близо до краля и най-приближените му. Тя притежава както царедворска грация, така и изострен политически нюх.
С нея е Рис Ифанс в ролята на Ото Хайтауър, Ръката на краля. Сер Ото служи лоялно и вярно както на краля, така и на собствената си земя. Според Ото, най-голямата заплаха пред кралството е братът на краля, Деймън в позицията му като наследник на трона.

„House of the Dragon” е написан от Джордж Р. Р. Мартин и Раян Кондал („Colony”, „Rampage”). Шоурънър и режисьор на пилотния епизод, както и някои от последващите епизоди, е Мигел Сапочник, режисирал някои от най-запомнящите се епизоди на оригиналния сериал, например “Battle of the Bastards”.

Някои фенове на книгите и първите пет силни сезона на оригиналната поредица са притеснени, че днешната вилнееща и всепоглъщаща култура на политическа коректност, малцинствени репрезентации и крайни прогресистки идеологии ще кастрират художествения потенциал на историята и ще го превърнат в поредната партийна платформа на развлекателната индустрия за сочене с пръст и изнасяне на морални лекции на аудиторията. 

Други се надяват, че предисторията ще успее да сведе пропагандата до поносимо ниво и в крайна сметка ще има качествен телевизионен продукт. Предстои да разберем кой е прав. 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Сериали