Вижте новата реклама на кисело мляко „Момчиловци“ в Китай (ВИДЕО) Кметът на Шанхай казал на Бойко Борисов, че го пие всяка сутрин

Това е най-новата реклама на кисело мляко с марката на родопското село „Момчиловци“, което се продава в Китай.

Производството на българско кисело мляко в Китай започва през 2008 г. Прави го китайската компания за млечни продукти „Брайт фуд“, която продава новия продукт под марката „Момчиловци“. Избират името, след като посещават българското родопското село. Вдъхновява ги красивата природа и спокойните възрастни хора.

Договорът за сътрудничество е за 10 години, подписан е през 2012 г. между компанията „Брайт фуд”, туроператорска фирма и кметство Момчиловци. През 2012 г. годишният оборот  от продажбата на киселото мляко е 18 750 000 евро, а на следващата година се удвоява до 37 500 000 евро, съобщава кметът на родопското село Сийка Суркова.

Киселото мляко за пиене се разпространява в целия Китай, има го във всеки магазин в столицата. По улиците често могат да бъдат видени хора, които носят големите разфасовки по литър.

Дори кметът на Шанхай е казал на срещата си с българския министър-председател Бойко Борисов, че всяка сутрин пие кисело мляко „Момчиловци” и че марката е една от най-известните в страната, макар там киселото мляко не е ежедневен продукт.

В Китай произвеждат предимно мляко за пиене. Опаковката му е във формата на диамант, която позволява дълготрайно съхранение на млякото и запазване на неговите качества.

На разфасовката от 200 грама е изписана историята на марката и произхода на името „Момчиловци”. Разказва се за едно село на дълголетниците, където животът е бавен и спокоен. На логото е изобразена родопчанка.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Анечка, восхитительная, с днем рождения!
    И пускай великолепная осень награждает ценным золотом счастья, вдохновляющая весна – чудом нереального возрождения,
    пышная зима – нежностью волшебной любви и долгожданное лето – невероятной жарой удивительной страсти!

Отговорете