Вижте пачките, които ГДБОП откри в ДАИ (ВИДЕО, СНИМКИ)

МВР разпространи видеозапис и снимки от акцията в Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. На този етап са задържани 14 мъже, 12 от които – служители на областни дирекции на ИААА (бившата ДАИ), и 2-ма – собственици на автошколи. Операцията е реализирана след получен на 14 май сигнал за корупционна схема и проведена разработка на ГД „Борба с организираната престъпност“, в рамките на която е изяснено, че в агенцията действа организирана престъпна група.

Корупционните схеми са били с малки суми – от 50 до 100 лева, но редовни. По този начин се е генерирала доста голяма сума на годишна база. При извършените над 36 претърсвания  на адреси и обиски на лица, са открити парични средства в различни валути в размер на повече от 115 хиляди лева, като претърсванията и изземванията продължават и в момента, така че сумата, генерирана от престъпната дейност на групата, може да се увеличи.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – TRUD@TRUD.BG И TRUDONLINE@GMAIL

Коментари

Задължително поле