Виктор Орбан обяви Унгария за "последния бастион срещу ислямизацията в Европа"

Министър-председателят на Унгария Виктор Орбан изостри риториката си във връзка с предстоящите през април парламентарни избори в страната, като заяви, че „тъмни облаци се събират над Европа“ и Унгария е последният бастион в борбата срещу ислямизацията на континента, пише британското левичарско издание The Guardian.

В годишния си отчет Орбан заяви, че е успял да отблъсне заплахите за унгарския начин на живот, поставени от „политиците в Брюксел, Берлин и Париж“. „Изпратихме намордника обратно в Брюксел, а каишката на МВФ“, констатира той в неделната си реч, като се похвали с доброто състояние на икономиката на страната.

Орбан бе категоричен, че Западът „е отворил вратите за залеза на християнската култура и... експанзията на исляма“, докато по същото време, неговото правителство е „предотвратило наводняването“ на континента с мюсюлмани“.

Орбан добави още: „Ние сме тези, които мислят, че последната надежда на Европа е в Християнството... ако се позволи на стотици милиони младежи да се придвижат на север, Европа ще бъде поставена под огромен натиск. Ако всичко това продължи, в големите европейски градове ще има мюсюлманско мнозинство“.

Според неговото мнение, имиграцията е била толкова полезна за развитието на държавите, колкото грипът е полезен за човешкото здраве.

Унгарският държавен глава обвини милиардерът Джордж Сорос, че е използвал своето състояние, за да си купи влияние в Брюксел и из целия Запад, както и в ООН. Освен това Орбан анонсира, че ще предприеме допълнителни законодателни мерки срещу фондациите и организациите на милиардера, които се занимават с трафик на имигранти.

„Унгария не е страна, населена със слабоумен народ, наясно сме, че хората на Джордж Сорос вече са били в ООН“, продължи Орбан и обеща солидарност „с тези европейски народи и лидери, които искат да спасят страните си и християнската си култура“.

Днес премиерът на Унгария и ще разговаря с колегата си Бойко Борисов.

Коментари

Задължително поле