ВиК-Шумен: Загубите в ромските квартали 99%

Снимка: Архив

ВиК-Шумен предприема мерки срещу недобросъвестни потребители на вода. Eкспертен анализ e установил проблемни зони в селата Салманово и Мадара, както и в кварталите на града „Тракия“, „Бялата пръст“ и „Витоша“. Последните два са предимно с ромско население и там фактите са особено тревожни – за месеците април, май и юни са подадени 120 хиляди кубични метра вода, съобщават от дружеството. В същото време данните от анализа показват, че за посоченото тримесечие в тези квартали са заплатени 550 м3 вода. Това определя загуби от 99,5%, сочат от ВиК-Шумен.

Част от живущите в тези квартали сами и незаконно са си изградили връзки от вътрешните водопроводи в квартала. Затрудненият достъп на служителите на ВиК във вътрешността на тези квартали за установяване на незаконни присъединявания също е причина за големия процент констатирани загуби. Често се наблюдава демонтиране на водомери и възпрепятстване на възможността за монтаж на такива.

От ВиК-Шумен са категорични, че при констатирани подобни случаи ще спират водоподаването. Заедно с това проверките за нераглементирано ползване на вода на територията на цялата област Шумен продължава.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Това на кражбата от циганите вече загуба ли му викате ? Е гати европейските дупедавци.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.