Вирусолози на мълчалив протест срещу политици в Белгия

Мадрид стана миналата седмица арена на ожесточени протести срещу ограниченията заради COVID-19.

Мадрид на крачка от нова блокада

Мадрид стана миналата седмица арена на ожесточени протести срещу ограниченията заради COVID-19.
Група видни белгийски вирусолози обявиха бойкотираха телевизионните интервюта през изминалия уикенд в знак на протест срещу говоренето на политиците за пандемията, предаде ДПА.

 Своеобразната мълчалива стачка бе инициирана от авторитетния учен Марк ван Ранст и негови колеги, които се появяваха постоянно по белгийските тв екрани през цялата криза с коронавируса.

Белгия е една от тежко пострадалите от COVID-19 държави. През последните две седмици в страната се регистрират около 150 инфекции на 100 000 жители.

Междувременно Нидерландия реши да разшири обхвата на ограничителните мерки срещу заразата. В силно засегнатите от коронавируса райони баровете трябва да затварят най-късно в 01,00 часа, а събиранията на повече от 50 души са забранени.

Мадрид също е заплашен от налагането на нова блокада, след като испанското правителство призова властите в столицата да затегне мерките в целия град, заради скока на новозаразените. От петък на около 1 млн. жители на града е забранено да напускат района, в който живеят, но правителството иска тази забрана да действа за цялата столица.

Коментари

Задължително поле