Висшата лига започна да пазарува

МОСКВА – Висшата лига се активизира и за един ден направи два трансфера. Единият е на звезда от световното първенство – уругваеца Лукас Перейра. 22-годишният футболист е най-новото попълнение в „Арсенал“.

Лукас е едно изключително талантливо момче с голямо бъдеще – каза новият треньор Унай Емери. – Следя го вече две години в „Сампдория“. А вече целият свят видя колко силно игра в пет мача за Уругвай на световното. Торейра ще е едно от най-силните оръжия на „Арсенал“.“

Шампионът „Манчестър Сити“ удари на масата с трансфера на Риад Марез. Алжирският национал не успя да се класира за Мондиал 2018, но срещу 67 милиона евро вече е при любимия си треньор Пеп Гуардиола. Само преди четири години Марез премина от „Льо Авър“ в „Лестър“ за 450 000 евро. С „лисиците“ стана най-сензационният шампион във Висшата лига преди две години и бе избран за футболист №1 на първенството.

Марез искаше да подпише със „Сити“ още през зимата, но „Лестър“ не го пусна. В отговор алжирецът вдигна стачка и повече от седмица не се явяваше на тренировки.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят