Висш прокурор налетя на бой в болница (обзор)

Висшия магистрат нападнал охраната на университетската болница „Георги Странски”.

Удрял със служебната си карта охранител

Магистратът е задържан за 24 часа

Гешев: Чистим България и къщичката си

Прокурор от Върховна касационна прокуратура вилня в университетската болница „Георги Странски” в Плевен и нападна служител от охраната. На 4 юли Г. А. пристигнал в болничното заведение, но отказал да изпълнява разпореждания, свързани с достъп на лицата до сградата. След това заповядал на охранителите да напуснат и нанесъл удари със служебната си карта в лицето на един от тях.

Независимо от отправените предупреждения за спазване на реда, прокурорът изтръгнал личен мобилен телефон от ръцете на друг служител на охранителната фирма. Счупил телефона, след което отправил заплахи към охраната. По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев още през нощта на място в Плевен са били изпратени прокурори и следователи от СГП, начело с административния им ръководител Илияна Кирилова. Магистратът от ВКП е задържан за 24 часа, той е привлечен към наказателна отговорност. След анализ на събраните материали по делото, ще се реши каква мярка за неотклонение да му бъде поискана.

Иван Гешев изрази възмущението си в Туитър: „Недопустимо поведение за висш прокурор! Законът е един за всички и всички са равни пред него. Още повече, ако си полицай или магистрат - съдия, прокурор или следовател. Времето на двойните стандарти свърши! Чистим България и къщичката си!”

Коментари

Задължително поле