Вицепрезидентът Илияна Йотова: С бюджет 2019 да се регулират неравенството и бедността

hhЗависи колко бързо и адекватно ще реагира изпълнителната и законодателната власт в България. Хората искат реално решение на проблемите. Това коментира във Варна вицепрезидентът Илияна Йотова в отговор на въпроса ще се повтори ли кризата от 2013 г. след националните протести в страната. Тя посочи, че да има нормални цени на горивата, поне средноевропейски, зависи и от държавата. Тя може да има национална политика в подкрепа на гражданите, без да попада под ударите на ЕК и без да нарушава Закона за конкуренцията.

"Идвайки към Варна чух финансовия министър Владислав Горанов, който каза, че въпреки протестите, няма да намали данъка за старите коли, както и "Гражданска отговорност", защото видите ли между 6 и 9 лв. е увеличението, както са го изчислили те, и това няма да бръкне в джоба на българина. За съжаление обаче това е само едно от многото повишения", каза вицепрезидентът.

Тя посъветва в следващите дни, когато е поредното четене на Закона, с бюджет 2019 да се регулират неравенството и бедността. Мисля, че тогава българските граждани ще бъдат спокойни. Но ако не се заложат промени, протести ще има", смята Йотова. Във Икономическия университет във Варна тя направи първата си среща с чуждестранни студенти, които са с български произход. Предстоят такива срещи и в останалите университети в страната. У нас учат около 2000 студенти от българските диаспори в Украйна, Сърбия, Молдова и др. страни.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони