Вицепрезидентът Йотова: Започна кампания срещу евентуален втори мандат на Румен Радев

„Няма да стана арбитър между президента и изпълнителната власт. Държавният глава и премиерът са две различни личности с различна визия за бъдещето на България”. Това каза пред Нова телевизия вицепрезидентът Илияна Йотова.

"От реакцията на министър-председателя Бойко Борисов, от последния конфликт, прозира страх от втори мандат на президента Радев", коментира Йотов.

„Започна кампания срещу евентуален втори мандат на Румен Радев. Изявлението на премиера след празника на СДС, че Радев е допуснал падането на военен самолет като командир на ВВС не го очаквах. Информацията не е вярна. Има засекретен елемент по този случай и до ден днешен не знаем какво се е случило”, коментира Йотова.

По думите й конфликт между президентската двойка няма. Тя коментира и предложението главният прокурор да бъде разследван от независим такъв. „Категорично против съм европейски норми да се привнасят в България едно към едно”, каза Илияна Йотова.

Тя е на мнение, че в БСП няма никакъв сблъсък. Такъв според нея би имало, ако Сергей Станишев излезе срещу Корнелия Нинова. Йотова е категорична, че дискусията около Истанбулската конвенция в България е била изкривена.

Коментари

Задължително поле