Вицепремиерът Екатерина Захариева пристигна на посещение в Япония

Снимка: Архив

Вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева пристигна на летище „Ханеда” в Токио, съобщиха от пресцентъра на МВнР. Тя е на посещение в Япония по покана на своя колега Таро Коно.

В Токио Захариева ще участва в петата Световна асамблея на жените, в която участват външни министри от цял свят и ръководители на международни организации. Българският първи дипломат ще говори за предизвикателствата пред човешките ресурси в променящото се глобално общество.

Освен че ще се срещне с японския външен министър Таро Коно, с когото ще подпише Меморандум за консултации и сътрудничество между МВнР на България и Япония, вицепремиерът Захариева ще разговаря с губернатора на Токио Юрико Койке, с Акико Игая, генерален директор на Японо-българската асоциация, с президента на Японската агенция за международно сътрудничество (JICA) Шиничи Китаока.

Министър Захариева ще се срещне с тримата почетни български консули в Страната на изгряващото слънце и ще награди петима японски граждани с принос за развитието на двустранните отношения.

Коментари

Задължително поле