Вицепремиерът Марияна Николова ще бъде патрон на Вазовите празници

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската, Марияна Николова посети община Сопот, където проведе работна среща с представителите на местната власт и ръководителя на общинската болница.

По време на срещата кметът Деян Дойнов отправи покана към Николова да бъде патрон на предстоящите през юли Вазови празници. Тя посети къщата-музей на патриарха на българската литература, където доц. Григорий Вазов сподели детайли от историята на Вазовия род. След това вицепремиерът заедно с Дойнов откриха нова модерна детска площадка в града. Николова подчерта, че инфраструктурата е ключова за създаване на условия за отглеждане на деца затова трябва да се подкрепят всички усилия в тази посока.

Николова бе официален гост на ежегодния “Фестивал на виното и любовта”. Заедно с кмета на общината Дойнов извършиха традиционния ритуал зарязване на лозята в местността “Манастирска поляна”. “Нека тази година да бъде щедра към страната ни и нашите производители, които са част от гръбнака на икономиката.”, сподели вицепремиерът, която след това откри традиционния за Сопот фестивал. Николова подчерта значимостта на българския празник „Трифон зарезан“ и пожела на хилядите гости на събитието и сопотненци здраве, и любов.

Коментари

Задължително поле