Вицепремиерът Николова: Развитието на социалния диалог на всички нива е ключова предпоставка за постигане на прогрес

Снимка: МС

100 години представители на правителства, работодатели и работници работят съвместно за преодоляване на неравенствата и изграждане на дълготраен мир на основата на социална справедливост. С тези думи вицепремиерът Марияна Николова се обърна към участниците в 108-та сесия на Международната конференция на труда по време на сутрешното пленарно заседание, съобщиха от правителствената информационна служба.

Тя подчерта, че едновековният юбилей на Международната организация на труда е не само повод за равносметка, но и повод „да отправим поглед към бъдещето – към възможностите и предизвикателствата, които ни открива то в променящия се свят на труда.“

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика изтъкна, че България е извървяла дълъг път от членството си от 6 декември 1920 г. до наши дни. „Ратифицирали сме 101 Конвенции на организацията и се стремим към постоянно усъвършенстване на тяхното прилагане. В тази мисия е особено важна ролята и подкрепата, която оказват социалните ни партньори. Развитието на социалния диалог на всички нива е ключова предпоставка за постигане на прогрес“, подчерта вицепремиерът.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България